iltasyazilim
FD Üye
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kase yoğurt
*Yarım*çay bardağı pirinç
*1 yumurta
*1 kaşık un
*5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı nane
*Tuz
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı Çorba yapacağımız küçük bir tencereye önce yıkanmış pirinçleri, üzerine de 2 su bardağı suyu ilave edelim ve ilk iş pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirelim (miktar olarak önce 1 çay bardağı pirinçle denedim fakat durdukça çorba çok yoğunlaştı, pirinçler şişti biz beğenmedik ben de artık yarım çay bardağı pirinç kullanıyorum, hatta kirik pirinç kullanınca bence daha da güzel oluyor) Pişince altını kapatıp üzerine 3 su bardağı soğuk su ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim O esnada derin bir kaba yoğurt, yumurta, yeteri kadar tuz ve tepeleme 1 kaşık unu alıp hepsini güzelce çırparak çorbamızın terbiyesini hazırlayalım Pirinçler pişince altını kapatıp 3 su bardağı kadar soğuk su ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim Haşladığımız pirincin suyundan 23 kepçe alıp çorbanın terbiyesine ilave edelim Yalnız kesilmesini istemiyorsak bir elimizle suyu azar azar koyarken bir yandan da yoğurtlu karışımı hızlı hızlı karıştıralım Daha sonra bu hazırlanan karışımı tencereye ilave edelim fakat bir yandan da karıştırmaya devam edelim ki kesilme olmasın Sonra tencerenin altını açıp çorba kaynayana kadar sürekli karıştıralım Çorbamız kaynayınca altını kısıp karıştırmayı artık bırakabiliriz Çorba kendi kendine kaynarken biz de küçük bir tavada 2 kaşık tere yağımızı yakalım ve nane de ekleyip bu sosu çorbamızın üzerine ilave edelim Çorbayı bir kez daha karıştırıp altını kapatabiliriz Çorbamızı sıcak sıcak servis edelim Tadı, tuzu, kıvamı tam yerinde olan bu besleyici çorbamızı özellikle soğuk kış günlerinde ailecek severek yiyebilirsiniz Afiyet şifa olsun
*1, 5 kase yoğurt
*Yarım*çay bardağı pirinç
*1 yumurta
*1 kaşık un
*5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı nane
*Tuz
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı Çorba yapacağımız küçük bir tencereye önce yıkanmış pirinçleri, üzerine de 2 su bardağı suyu ilave edelim ve ilk iş pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirelim (miktar olarak önce 1 çay bardağı pirinçle denedim fakat durdukça çorba çok yoğunlaştı, pirinçler şişti biz beğenmedik ben de artık yarım çay bardağı pirinç kullanıyorum, hatta kirik pirinç kullanınca bence daha da güzel oluyor) Pişince altını kapatıp üzerine 3 su bardağı soğuk su ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim O esnada derin bir kaba yoğurt, yumurta, yeteri kadar tuz ve tepeleme 1 kaşık unu alıp hepsini güzelce çırparak çorbamızın terbiyesini hazırlayalım Pirinçler pişince altını kapatıp 3 su bardağı kadar soğuk su ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim Haşladığımız pirincin suyundan 23 kepçe alıp çorbanın terbiyesine ilave edelim Yalnız kesilmesini istemiyorsak bir elimizle suyu azar azar koyarken bir yandan da yoğurtlu karışımı hızlı hızlı karıştıralım Daha sonra bu hazırlanan karışımı tencereye ilave edelim fakat bir yandan da karıştırmaya devam edelim ki kesilme olmasın Sonra tencerenin altını açıp çorba kaynayana kadar sürekli karıştıralım Çorbamız kaynayınca altını kısıp karıştırmayı artık bırakabiliriz Çorba kendi kendine kaynarken biz de küçük bir tavada 2 kaşık tere yağımızı yakalım ve nane de ekleyip bu sosu çorbamızın üzerine ilave edelim Çorbayı bir kez daha karıştırıp altını kapatabiliriz Çorbamızı sıcak sıcak servis edelim Tadı, tuzu, kıvamı tam yerinde olan bu besleyici çorbamızı özellikle soğuk kış günlerinde ailecek severek yiyebilirsiniz Afiyet şifa olsun