iltasyazilim
FD Üye
Yaz Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kırmızı biber
*500 gr patlıcan
*1 baş sarımsak
*1 orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 limon
*Tuz, sumak, pul biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı ceviz
Yaz Ezmesi Tarifi Yapılışı Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcanı kesme tahtası üzerinde büyük bir bıçak yardımıyla iyice kıyın
Kuru soğan ve sarımsakları tahtanın ayrı bir kenarında küçük küpler halinde doğrayın ve patlıcan biber karışımına ekleyerek tekrar bıçakla tüm malzemeler birbirine geçene kadar kıyın
Salçaları, baharatları, nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ayrı bir kasede karıştırın Ezmenin içine azar azar bu sosu ilave ederek yine bıçak yardımıyla karıştırmaya devam edin(Bu sırada kenarlara doğru taşacak elinizle ve bıçak yardımıyla toparlarken elinizin lezzeti tüm karışıma geçecek lütfen robot kullanmayın )
Cevizlerden bir kaçını üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını ezmenin içine dökerek karışımı bıçakla ezmeye devam edin
İster ekmek dilimlerinin üzerine sürün veya servis tabağında meze olarak sunun
Tekrar tekrar bunu yapmaya devam edeceksiniz bağımlılık yapan muhteşem bir meze türü bu arada tarif isteyenleri yönlendirirseniz sevinirim
Afiyet olsun
*500 gr kırmızı biber
*500 gr patlıcan
*1 baş sarımsak
*1 orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 limon
*Tuz, sumak, pul biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı ceviz
Yaz Ezmesi Tarifi Yapılışı Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcanı kesme tahtası üzerinde büyük bir bıçak yardımıyla iyice kıyın
Kuru soğan ve sarımsakları tahtanın ayrı bir kenarında küçük küpler halinde doğrayın ve patlıcan biber karışımına ekleyerek tekrar bıçakla tüm malzemeler birbirine geçene kadar kıyın
Salçaları, baharatları, nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ayrı bir kasede karıştırın Ezmenin içine azar azar bu sosu ilave ederek yine bıçak yardımıyla karıştırmaya devam edin(Bu sırada kenarlara doğru taşacak elinizle ve bıçak yardımıyla toparlarken elinizin lezzeti tüm karışıma geçecek lütfen robot kullanmayın )
Cevizlerden bir kaçını üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını ezmenin içine dökerek karışımı bıçakla ezmeye devam edin
İster ekmek dilimlerinin üzerine sürün veya servis tabağında meze olarak sunun
Tekrar tekrar bunu yapmaya devam edeceksiniz bağımlılık yapan muhteşem bir meze türü bu arada tarif isteyenleri yönlendirirseniz sevinirim
Afiyet olsun