Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaz kitapları

Yaz kitapları
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Yaz kitapları Belki ne zamandır Nobel alan bir romanı veya siyasi bir araştırmayı okumak istiyordunuz İşte yaz tatili için ayrılan kitaplarla buluşma vakti geldi Türkiye'nin önde gelen isimleri de bu yaz okuyacakları kitapları anlattı Elif Şafak (Yazar) Bu yaz okumayı düşündüğüm kitapların başında Nilüfer Kuyaş'ın Yeni Her Tarafta adlı eseri var Bu romanın keza tarihe, yani 27 Mayıs dönemine karşın sorgulaması hem de insan ilişkilerine, aşka bakışını merak ediyorum Kendimce Kuyaş, fazla zorlama bir dönemi ve meseleyi ele almış Elimin aşağıda okunmayı bekleyen bir diğer kitap da Yekta Kopan'ın Can Yayınları'ndan çıkan Karbon Kopyası Yekta Kopan hem üslup de ayrıca içerik bakımından edebiyatımızda sınırları, kalıpları zorlayan ve risk alarak yazabilen, okuru da edilgen olmamaya, anlamı beraber yaratmaya ağırlama eden, manâlı ve özgüveni olan bir yazan bence Bu yaz Haruki Murakamin'in kitaplarına yoğunlaşıyorum; Japon romanlarında bulduğum sıkıntı, yalnızlık ve arıza halleri şu anda bulunduğum ruh haline çok yerinde geldiğinden belki de, bol bol Japon edebiyatı okuyorumAyça Neşe Saçan (Radyocu) Yaz kitabı, kış kitabı gibi bir ayrım yapmam Kitap okumak benim için planlı bir şey de yok zaten Son zamanlarda Behrengi'nin iki kitabını okudum: Bir Şeftali Bin Şeftali ve Küçük Kara Balık Perihan Mağden'in son kitabı Biz kimden kaçıyorduk Anne?'yi okudum Jung'un İnsan ve Sembolleri kitabını okumaya devam ediyorum bir de bu aralar elimde Victor Pauchet'nin Nikbin Olunuz adlı kitabı varErtuğrul Sağlam (BJK Teknik Direktörü) Bireysel gelişim üzerine kitaplar okumayı seviyorum Bu yaz Norman Vincent Peale'in Başarırım Dersen Başarırsın ve Pascal Baniface'in Futbol ve Küreselleşme adlı kitaplarını okumayı düşünüyorumDolunay Soysert (Oyuncu) Bu yaz feministlerin ve özgürlükçülerin hayranlık duydukları Emma Goldman'ın otobiyografisi Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değildir'i şüphesiz okuyacağım dahası Canan Tan'ın yazdığı Piraye kitabı var Neden bu kitaba merak sardığımı iyi anlamak baskı olmasa lüzumPelin Batu (Oyuncu) Çoğu kitabı aynı anda okumayı seçim ediyorum Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar'ı birkaç aydır başucumda duruyor Önümüzdeki günlerde belli okuyacağım Walter Pater'ın The Renaissance'ı (Rönesans) da okuyacağım kitaplardan İlham veren bir kitap Alain de Button'un kitaplarını fazla beğeniyorum Architecture of Happiness (Mutluluğun Mimarisi) adlı, mimarların hayatını anlatan kitaplarını okumayı düşünüyorum Şu aralar mimariye takılmış durumdayım Sinan Tuzcu (Oyuncu) Benim önümüzdeki aylarda okumayı planladığım kitapların başında Abdülbaki Gökpınarlı'nın Mevlana, Hayatı ve Felsefesi geliyor Ayrıca İlber Ortaylı'nın Son İmparatorluk Osmanlı kitabını da okuma listeme aldımBuket Uzuner (Yazar) Zeynep Avcı'nın, tam yaz ayları için gizli öykülerden oluşan Suskun Güneş'ini okuyacağım Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler'ini de her tarafta okuyacağım Okumayı düşündüğüm bir diğer kitap Doğuş Grubu Yayınları'ndan çıkan Gelecek 50 Sene Gelecek vizyonu kazandırması açısından umut veren bir kitapAhu Türkpençe (Oyuncu) Hikâyelerden oluşan kitapları seviyorum Ferhat Uludere'nin Sayıklamalar ve Ceyda Aşar'ın Kadınlar Tuvaleti adlı kitabını okumayı planlıyorumCeyda Düvenci (Oyuncu) Bertolt Brecht'ten Günlükler 1, Cesare Pavese'den Yaşama Uğraşı, Ayfer Tunç'tan Ömür Diyorlar Buna, Yekta Kopan'dan Karbon Kopya ve Murat Gülsoy'dan İstanbul'da Bir Merhamet HaftasıDoğan Duru (Inkar Grubunun Solisti) Bu yaz askere gideceğim Orada bol bol kitap okuma fırsatı bulacağım sanırım Listemde Harry Potter serisinin temmuz ayında çıkacak yeni kitabı var Yaşıma rağmen Harry Potter kitaplarını çok seviyorum Karakterleri ve kurguyu zekice buluyorum Daha önce başladığım, fakat filmleri çıkınca bitiremediğim Yüzüklerin Efendisi'ni de askerde okuyacağım Gilles Deleuze'un Perikles ve Verdi François Châtelet'in Felsefesi ve Kien Nguyen'in Tanrı'nın Unuttuğu Topraklar da listemdeki öteki kitaplarElif Doğru (İşkadını) Bu yaz, Bülent Somay'ın Bir Şeyler Yetkisiz, Perihan Mağden'in Biz kimden kaçıyorduk Anne?, Yavuz Erten'in Psikanalizden Devingen Psikoterapilere ve Elif Şafak'ın Mahrem adlı kitaplarını okumayı düşünüyorumMehmet Ivedi (Rolling Stone Dergisi Y Yönetmeni) Bu yaz okumayı düşündüğüm iki kitap var Birincisi, Münir Tireli'nin Türkiye'de Grup Müziği: 1980'ler Bu kitapta 80'li yıllarda genelde Batı tarzı müzik dinleyip icra eden gruplar ve o dünyadan, şu anda tabii fazla gülünç gelen anekdotlar var Nereden nereyegörmek için İkinci kitap ise Everett True imzalı Nirvana: The True Story Everett True, Nirvana'yı keşfeden müzik gazetecisi ve Kurt Cobain'in de yakın dostu Bu kitap, şu belli başlı kadar Nirvana üzerine yazılan en manâlı ve gerçekleri maksimum yansıtan kitap olarak anılıyor Bir iki ay önce yayınlandı 'Son büyük grup'un hikâyesinden detayları merak edenlere ve tabii İngilizce bilenlere Türkçe'de hemen şimdi yokRüştü Reçber (Futbolcu) Genelde tarih ve serüven kitaplarını severim Ve yazar takıntım vardır, sevdiğim yazarın tüm serisini okumaya çalışırım Bu yaz okumayı düşündüğüm kitaplar aralarında Wilbur Smith'in Güneşin Zaferi, Gordon Thomas'ın 13 Havari Mecdelli Meryem'in Yaşamöyküsü ve Christian Jack'in Işık Taşı ve Ramses serileri var  

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt