iltasyazilim
FD Üye
Yaz Mevsiminde Gıda
Yaz Mevsiminde Gıda Önerileri
Yaz Aylarında nasıl beslenmemiz konusunda sizlere pratik önerilerde bulunacağız Yaz Aylarında Temel gıda ihtiyacındaki deşmelerden ziyade vücudun akıcı ihtiyacında bir büyüme ve daha az yağlı yemeklere dürüst bir yöneliş başlamaktadır
Havaların sıcak olması akışkan ihtiyacımızın bir kısmını da karşılayabileceğimiz meyvelere içten bizi yönlendirmektedir Ama şu da unutulmamalıdır ki yaza özgü verdiğimiz doğru besin kuralları fiilen tüm yaşamımızdaki beslenmemizi belirlememiz gereken şekildedir
Yaz Aylarında Beslenmek İçin Genel Öneriler
Yazın fazlaca yapılan kızartmalardan uzak durun
Az yağlı üretilmiş zeytin yağlı sebzeleri seçim edin
Yaz aylarında istikrarsız kaybı fazla olur Bol bol su için
bolca sebze ve meyve tüketin
Et tercihlerinizi de ızgara ya da fırında pişirme yöntemleriye eksik yağlı olarak tercih edin
Dondurmayı titiz tüketin
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek seçim edin
Tuzlu tüketiminize dikkat edin
Işlenmiş gıdalar yerine, yazın çokça yer alan taze sebze ve meyveleri tercih edin
Alkollü ve asitli içeceklerden yaz aylarında sakınmak gerekir Bunun yerine soda, ayran, su tüketin
Yaz aylarında ağır yemekli öğünlerden kaçınmalıdır Ağır olmayan yoğurt ve akışkan gıdaların tercih edilmesi sıcakla beraber gelen rehaveti önler
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı besinleri jurnal tükettiğiniz yağ miktarını azaltarak kullanabilirsiniz 1 tatlı kaşığı yağ yerine 810 adet fındık ya da 3 adet ceviz tüketebilirsiniz
Besinlerde bulunan görünmez yağı gözardı etmeyin ve en azından pişirme yönteminizi az yağlı olarak gerçekleştirin
Gece geç saatlerde yemek yemeyin Akşamları metabolizma normalden daha yavaş çalıştığı için besinler baskı yakılır
Günlerin uzaması avantajını kullanarak bedensel aktivitenizi arttırın
Jurnal yağ hakkınızı zeytinyağı (veya yerine fındık yağı) ile mısırözü yağı (ya da yerine soya yağı) karışımı şeklinde tüketiniz *
Yaz Mevsiminde Gıda Önerileri
Yaz Aylarında nasıl beslenmemiz konusunda sizlere pratik önerilerde bulunacağız Yaz Aylarında Temel gıda ihtiyacındaki deşmelerden ziyade vücudun akıcı ihtiyacında bir büyüme ve daha az yağlı yemeklere dürüst bir yöneliş başlamaktadır
Havaların sıcak olması akışkan ihtiyacımızın bir kısmını da karşılayabileceğimiz meyvelere içten bizi yönlendirmektedir Ama şu da unutulmamalıdır ki yaza özgü verdiğimiz doğru besin kuralları fiilen tüm yaşamımızdaki beslenmemizi belirlememiz gereken şekildedir
Yaz Aylarında Beslenmek İçin Genel Öneriler
Yazın fazlaca yapılan kızartmalardan uzak durun
Az yağlı üretilmiş zeytin yağlı sebzeleri seçim edin
Yaz aylarında istikrarsız kaybı fazla olur Bol bol su için
bolca sebze ve meyve tüketin
Et tercihlerinizi de ızgara ya da fırında pişirme yöntemleriye eksik yağlı olarak tercih edin
Dondurmayı titiz tüketin
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek seçim edin
Tuzlu tüketiminize dikkat edin
Işlenmiş gıdalar yerine, yazın çokça yer alan taze sebze ve meyveleri tercih edin
Alkollü ve asitli içeceklerden yaz aylarında sakınmak gerekir Bunun yerine soda, ayran, su tüketin
Yaz aylarında ağır yemekli öğünlerden kaçınmalıdır Ağır olmayan yoğurt ve akışkan gıdaların tercih edilmesi sıcakla beraber gelen rehaveti önler
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı besinleri jurnal tükettiğiniz yağ miktarını azaltarak kullanabilirsiniz 1 tatlı kaşığı yağ yerine 810 adet fındık ya da 3 adet ceviz tüketebilirsiniz
Besinlerde bulunan görünmez yağı gözardı etmeyin ve en azından pişirme yönteminizi az yağlı olarak gerçekleştirin
Gece geç saatlerde yemek yemeyin Akşamları metabolizma normalden daha yavaş çalıştığı için besinler baskı yakılır
Günlerin uzaması avantajını kullanarak bedensel aktivitenizi arttırın
Jurnal yağ hakkınızı zeytinyağı (veya yerine fındık yağı) ile mısırözü yağı (ya da yerine soya yağı) karışımı şeklinde tüketiniz *