Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaz Mevsiminin Belki de En Lezzetli Meyvelerinden Taze İncirle Yapılmış 12 Tarif

Yaz Mevsiminin Belki de En Lezzetli Meyvelerinden Taze İncirle Yapılmış 12 Tarif

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yılın farklı zamanlarında farklı versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor incir Ama bu zamanlar taze incirin en güzel zamanları Hazır taze incir bol iken tariflerle değerlendirelim istedik Şimdiden afiyet olsun!

1 İncirli Baklava Tarifi



Bir de incirle deneyelim şu baklavayı!

Baklava:
2 sb fıstık 1 sb ceviz 13 fincan kahverengi şeker 1 çk toz tarçın Küpler halinde doğranmış 2 büyük armut 1 paket baklava yufkası 1 paket tereyağı İnce dilimlenmiş taze incir Şurup:
1 sb şeker 13 fincan bal 1 tarçın çubuğu 12 sb elma suyu Fırını 180 derecede ısıtın Yağlı kağıda fıstıkları yayın 58 dakika fırında kızartın Ceviz, tarçın ve şekeri robottan geçirin Yufkayı erimiş tereyağıyla ıslatın Bir kat daha yufka koyup yine tereyağı sürün Arasına cevizli karışım ve armutlardan koyun İki kat yufka daha koyun En üste de tereyağı sürün Toplamda baklavamız 4 veya 6 katmandan oluşmalı Fırında 45 dakika altın rengi alana kadar pişirin Şurup için tüm malzemeleri birleştirip kaynatın Baklava piştikten sonra sıcak şerbetin yarısını dökün Diğer yarısını ise şerbet ılınınca dökün İncir dilimleri ve fıstık serperek servis edebilirsiniz

2 İncirli Sonbahar Sangriası Tarifi



Sonbahar yavaş yavaş geliyordu
1 sb nar 1 büyük elma (ince dilimleri halinde kesilmiş) 5 incir (her biri dörde bölünmüş) 1 şişe soğutulmuş prosecco 1 sb brendi 2 sb nar suyu Buz Yarıya kadar buz ve meyveyle dolu sürahiye hazırladığınız kokteyli ekleyin Buz gibi tüketin Afiyet olsun!

3 Çikolata Kaplı İncir Tarifi



Bir çikolataseverseniz, onu herşeyle tüketebilirsiniz!
200g bitter çikolata 2 yemek kaşığı soğuk süt 6 incir Benmari usulü bitter çikolatayı eritin Eridikten sonra soğuk süt ekleyerek kıvamını kalınlaştırın ve odak sıcaklığına gelmesini bekleyin Bir tepsiye pişirme kağıdı serin İncirleri soyduktan sonra çikolatanın içinde yuvarlayın ve tepsiye alın Buzdolabında en az 4 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz

4 İncirli Tost Tarifi



Bir tost alternatifi daha!
2 dilim çok tahıllı ekmek 2 dilim keçi peyniri 1 tepeleme yk dilimlenmiş badem 1 tk bal Dilimlenmiş taze incir Badem ve balı küçük bir kasede karıştırın Ekmeklere sürün Üzerine peynir ve incir dilimlerini yerleştirin Tostunuz hazır!

5 Peynirli İncir Dolması Tarifi


12 taze incir 115 gram yumuşak keçi peyniri 1 tk sızma zeytinyağı Tuz ve taze çekilmiş karabiber 14 sb bal İncirleri tepesinden dörde bölün Peynirle ortalarındaki boşluğu doldurun Peynirlerle birlikte 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Diğer yandan balı benmari usulü biraz rengi değişene kadar ısıtın Fırından çıkardığınız incirlerin üzerine çok az tuz karabiber ekin Isıttığınız balı da ekleyip ılık ılık tüketin

6 İncirli Tavuk Tarifi



Yemeklerle de iyi gidiyor bu incir
1 bütün piliç 12 sb balzamik sirke Kıyılmış 3 diş sarmısak 3 dal biberiye 2 çk tuz 1 tk karabiber 14 sb oda sıcaklığında tereyağ 56 adet taze incir 12 sb incir reçeli Tereyağı, biberiye ve sarmısağı iyice karıştırıp, tavuğun her yerini kaplayacak şekilde sürün Küçük bir tencerede incir reçeli, tuz, karabiber ve balzamik sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın Kaynattığınız bu sosu da tüm tavuğa sürün Tavuğu fırın tepsisine alıp, önce pişirme kağıdı daha sonra folyo ile kaplayın 175 derecede 50 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirin Taze incirle servis edebilirsiniz

7 İncir Keki Tarifi


Yaklaşık 10 olgun incir (1 sb incir püresi yapmak için) 12 fincan bal 14 sb tereyağı(yumuşamış) 2 yumurta 14 sb esmer şeker
1 sb un 1 sb kepekli un 2 çk pudra şekeri 1 çk tarçın 12 çk zencefil 12 çk karanfil 12 çk kabartma tozu 12 çk tuz Öncelikle incirlerin kabuğunu soyduktan sonra robotta püre haline getirin Bir karıştırma kabına yağ, yumurta, bal ve incir püresini ekleyip iyice karıştırın Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu, tarçın, zencefil, karanfil, kabartma tozu ve tuzu birleştirin Daha sonra ıslak malzeme karışımını kuruların içine ekleyin Önceden ısıtılmış fırında 5060 dakika pişirin Afiyet olsun!

8 İncir Kokteyli Tarifi


1 taze incir 6 taze nane yaprağı 23 kahverengi küp şeker
14 sb bourbon Buz küpleri 12 sb gazoz İncir, nane yaprağı ve kahverengi şekeri iyice ezin Çalkalamak için bir kavanoz veya termosa koyun Üzerine bourbon ve buz küpleriyle birlikte 30 saniye kadar şiddetli çalkalayın Daha sonra üzerine soğuk gazoz ekleyip servis edin

9 İncir Reçeli Tarifi



Tabi ki onsuz olmazdı Sonuçta iyi ağladık Duygu bu reçeli çok severdi diye
1 kg taze incir 1 sb toz şeker 12 sb bal 1 12 limon suyu 1 çay kaşığı vanilya özütü Büyük bir tencereye incirin içini çıkarıp, diğer malzemelerle birlikte hepsini koyun Orta ateşte 5060 dakika kıvamı koyulaşana kadar pişirin Yanmaması için sık sık karıştırın Ateşten alın, vanilya ekleyin ve tamamen soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirebilirsiniz!

10 Pastırmalı İncir Sarması Tarifi


5 taze incir (dörde bölünmüş) Keçi peyniri Her incir dilimi için bir dilim pastırma Dilimlediğiniz incirlerin ortasına peynirleri yerleştirip, incirleri pastırmalarla sarın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 810 dakika kadar pişirin Afiyet olsun!

11 İncirli Makarna Tarifi


1 paket makarna İnce doğranmış 2 arpacık soğan Kıyılmış 1 diş sarmısak 34 sb krema 12 sb rendelenmiş parmesan peyniri 12 taze incir 13 sb fesleğen yaprağı Ceviz 1 kibrit kutusu beyaz peynir Makarnayı haşlayın Ayrı bir tavada soğan ve sarmısağı kavurun Krema, beyaz peynir,incir ve makarnayı ekleyin 23 dakika pişirin Üzerine ceviz, parmesan ve fesleğen koyarak servis edebilirsiniz

12 İncirli Parfe Tarifi


2 olgun incir 2 yemek kaşığı ceviz 1 sb yoğurt 1 yk bal İncirleri dörde bölüp fırın tepsisine yerleştirin Cevizleri de aynı şekilde tepsiye dizin İncirleri 1520 dakika cevizleri de 68 dakika fırında pişirin Daha sonra parfeyi hazırlayacağınız bardağa ceviz ve inciri daha sonra üstüne yoğurt ve balı ekleyerek kat kat koyun Buzdolabında 34 saat bekletip tüketebilirsiniz

onedio


 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt