Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaz Sıcağında Sizi Yormayacak Pratik Tarifler

Yaz Sıcağında Sizi Yormayacak Pratik Tarifler
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hava sıcak, en çok da mutfak sıcak Ocak ne kadar çok açık kalırsa o kadar çok sıcak oluyor Sıcak oldukça insanın hemen karpuzu kesip peyniri de çıkarıp yiyesi geliyor Yemek yapmak zorlaşmaya başlıyor

Ancak bilirsiniz ki sürekli karpuz, kavun, peynir ve ekmekle hayatta kalmak da zor İnsanın canı daha lezzetli seçenekleri de görmek, onlardan da tatmak istiyor Mevsim ne olursa olsun iştahı durdurmak zor olabiliyor

Hava bu kadar sıcakken, yemek yemekten de vazgeçemiyorken sizi bu yaz sıcaklarında hiç yormayacak pratik tarifler hazırladık Kolay ve kısa oluşlarıyla gönlünüzü fethedecekler Çok iyi biliyoruz

Toskana salatası



Malzemeler

1 adet göbek marul
1 sap yeşil soğan
1 demet maydanoz
34 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
1 su bardağı kalamata zeytini
(Arzu edilirse domates de doğranabilir)
Sos için

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yarım adet limonun suyu
2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Önce marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım Bir salata tabağının içine, elimizle irice parçalayarak koyalım Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 23 santim boyunda doğrayalım Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve bütün yeşillikleri karıştıralım Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 34 bardak suyla ıslatalım İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine ekmekleri gezdirelim

Öte yandan bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, çatalla iyice çırpalım En sonunda bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirelim İri kalamata zeytinleriyle süsleyerek servise sunalım İsterseniz süslemede ek olarak doğranmış havuç dilimleri de kullanabilirsiniz

Karpuz pasta



Malzemeler

1 adet karpuz
2 kutu Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 çorba kaşığı dolusu bal
1 su bardağı badem ya da fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yaz meyveleri (üzerini süslemek için)
Kremasının hazırlanışı
Hindistan cevizi sütünü en az 6 saat öncesinden buzdolabında bekletin (Kremanın sütten ayrılması lazım Kreması, kutunun üst tarafında kalıyor Kutuyu açın ve bu kremayı bir kaseye boşaltın

İsterseniz dibinden de delebilirsiniz O zaman da sütlü kısmı aşağıdan akacaktır, kutuda kreması kalacaktır) Kremanın içine, vanilya ve balı koyup biraz köpürene kadar mikserle karıştırın, ardından katılaşana kadar buzdolabında bekletin Kremanın tadını en son kontrol edin Eğer daha tatlı isterseniz, içine biraz daha bal ekleyebilirsiniz

Karpuzun kesimi
Karpuzun baş ve alt kısmını bıçakla kesin Silindir şeklinde bir parça çıkarmak için kabuklarını da yavaş yavaş kesin, öyle bir parça oluşturmalısınız ki aynen pastanın yuvarlak gövdesi gibi olsun Pastayı keserken sulanmaması için kremayı sürmeden hemen önce kesin Yine kremayı sürmeden önce karpuzun yüzeyindeki suyu, bir mutfak havlusu ile emdirebilirsiniz

Süsleme
Kremayı, karpuzun üst yüzeyine ve çevresine bol bol sürün Kremanın üzerini, biraz kavurup mutfak robotunda parçaladığınız fındık ya da bademlerle kaplayın En üstünü de dilediğiniz gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz

Fincanda kek tarifi



Tencerede Fincan Kek Tarifi'nin Malzemeleri
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık, ceviz kırığı
Tencerede Fincan Kek Tarifi'nin Yapılışı
Kek malzemeleri çırpılarak kek hamuru hazırlanır Kahve fincanları yağlanır ve hazırlanan hamur fincanlara paylaştırılır Fincanlar sığacak büyüklükte bir tencereye tek sıra yerleştirilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur
Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın Daha sonra kapak kapatılarak su kaynayana kadar yüksek ateşte ocak açılır Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dk kaynatılır Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir Daha sonra fincanlardan çıkarılıp servis edilir Afiyet olsun…

Daha önce yaptığımda kağıt kek kalıplarından kullanmıştım Bu sefer kullanmadım ama bazı fincanlardan keki çıkarırken zorlandım Size tavsiyem kağıt kek kalıbını kullanmanız

Fırında baharatlı patates




Fırında Baharatlı Patates Tarifi'nin Malzemeleri
3 adet patates
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Yarım yemek kaşığı nisasta veya un
Sıvı yağ
Fırında Baharatlı Patates Tarifi'nin Yapılışı
Patatesleri dilimleyin çok ince olmasın tepsiye alin ve üzerine baharatları ekleyin ve iyice harmanlayın tepsiye dizip üzerine sıvı yağ gezdirip 180 derecede kızarana kadar pişirin

Odun köfte





Malzemeler

1 kg koyun ya da kuzu kıyması,
20 gr kadar tuz,
20 gr kadar un,
Baharat
Yapılışı
Kıyma, un, tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur Şişlere sarılarak elle düzeltilir Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates, kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır Afiyet olsun

Tavuk sote





Malzemeler

Yarım kg tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Karabiber, pulbiber, tuz
1 su bardağı su
Yapılışı
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin 12 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin Pilav veya makarna eşliğinde servis edebilirsiniz Afiyet olsun

Muzlu puding



Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

3 adet muz

Üzerini süslemek için Hindistan cevizi ya da iç ceviz

Yapılışı

Orta boy bir tencereye süt, şeker ve pirinç ununu koyduktan sonra ocağın altını orta ateşe ayarlayın Malzemeleri tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak pişirin Pirinç ununun topaklanmaması için karıştırmayı bırakmamanızı öneririz Süt koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin Koyulaştıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 23 dakika daha karıştırın Ateşi kapatın ve tencereyi bir kenara alın Muzları soyup bir kap içinde blender ile iyice ezin Daha sonra ezilmiş muzları ve vanilyayı, pişmiş olan pudingin içine koyarak iyice karıştırın Yeterince karışması için mikserle de çırpabilirsiniz Şimdi karışımı kaselere boşaltabilirsiniz

Kaselerdeki karışım oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarıda kalmalı Sonra buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirin, iyice soğumasını sağlayın Eğer pudingi ılık seviyorsanız dolaba koymadan da servis edebilirsiniz Servis etmeden önce üzerini Hindistan cevizi, tarçın ya da iç ceviz, fındık kırıkları ile süsleyebilirsiniz Dilerseniz muz dilimleri ya da çilek ile de süsleyebilirsiniz Çilek, muzlu pudinge en çok yakışan meyvelerden biridir Meyve ve sütün birleşimi ile ortaya çıkan bu lezzet, en sık yaptığınız tarifler arasına girecek

Kaynak:GurmeRehberi

 

Similar threads

Yaz ayları, birbirinden lezzetli ve çok çeşitli meyveler demek! Ağız sulandıran yaz mevsimi meyveleriyle hangi tatlılar yapılır diye düşünüyorsanız sizler için meyveli tatlıları yazdık. Yaz tatlısı nasıl yapılır? Soğuk meyveli tatlılar nelerdir? sorularına yanıt veriyoruz. Deneyen herkese afiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Ocakta Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler *1 adet yumurta *1 çay bardağı şeker *1 çay bardağı süt *1 su bardağı un *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 paket vanilya *1 tatlı kaşığı kabartma tozu *2 tepeleme tatlı kaşığı kakao *1 çay bardağı fıstık (isteğe bağlı) *12 adet kahve fincanı *Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Midenizde asit yağmurlarına niçin olacak, bol yağından ötürü kendinizi yaşlanmış hissedeceğiniz yemekleri unutun! 1 Serinde bir akşam yemeği: Somon MALZEMELER; 2 dilim* somon (takoz şeklinde azıcık kalın dilimlenmiş) 12 dere bardağı* zeytinyağı yemek yemek kaşığı*taze bunalmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Hindistan Cevizli Tart Pasta ( Pratik , Nefis ) Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yumurta *1 su bardaği şeker *1 çay bardağı süt *Yarım çay bardağı sıvı yağı *Kabartma tozu *Vanilya *3 tepeleme yemek kaşığı kakao *1, 5 su bardağı un Keki ıslatmak için: *Yarım çay bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Çilekli Sütlaç Tarifi Malzemeler 3 kg süt 15 su bardağı pirinç Islatmak için 2 su bardağı sıcak su Tahminen 15 tane çilek 25 su bardağı şeker 1 paket vanilya Yarım dere kaşığı tuzlu Yapılışı Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun 2 saat dek ıslakta bekleyen pirinci suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt