Yaz Sıcaklarında Ferahlıyarak Formda Nasıl Kalınır?
Sıcakda Formda Kalmanın Yolu Nedir?
Sıcakta Ferahlayarak Formda Kalmanın Yolu
Bu sıcak yaz gunlerinde serinletip, hararet gideren, vucuda enerji ve zindelik kazandıran, metabolizmayı harekete geciren urunleri mercek altına aldık Kividen uzume, domatesten cevize, milk shake'den kerevize, murver meyvesinden demir hindi iceceğine kadar bir yandan serinletip diğer yandan da formda kalmayı sağlayan yiyecek ve icecekleri araştırdık İşte, kavurucu yaz sıcaklarının gozde yiyecek ve icecekleri:
KİVİ:
İcerdiği meyve asitleri vucudun canlanmasını sağlıyor İceriğindeki meyve şekeri kana karışarak enerji veriyor Ancak, sıcak havalarda kiviyi sut urunleri ile birlikte direkt karıştırıp tuketmemek gerekiyor Bu da, tadının sutle karıştığı zaman acılaşmasından kaynaklanıyor Kiviyi once sıcak suya tutup, acılığını yok etmek ve daha sona sutle karıştırmak gerekiyor
FRENK UZUMU:
Bu minik meyveler bolca C vitamini iceriyor Bu da vucuda canlılık kazandırıyor Hassa midesi olanların Frenk uzumunu, lor peyniri ya da kaymakla birlikte tuketmesi gerekiyor
YOĞURT:
Aşırı sıcaklarda serinlik hissi veren yoğurt, bağırsaklar icinde oldukca faydalı bir urun Yoğurt bağırsakta faydalı bakterilerin yerleşmesine ve hastalıklara yol acan mikropların yok edilmesine yardımcı oluyor Ayrıca yolculuklarda oluşabilen ishallerden sonra bağırsak florasını onarıyor
DEMİR HİNDİ:
Hint hurmasından uretilen demir hindi şurubu, yemekten once icildiğinde enerji veriyor, yemek ustune icildiğinde ise hazmı kolaylaştırıyor
DOMATES:
Yuzde 95 oranında su iceren domates, serinleten bir sebze Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum bulunuyor Ayrıca vitamin ve lifler acısındanda oldukca zengin Yaz ayları icin domatesle hazırlanan İspanyolalrın soğuk corbası Gazpacho oneriliyor Salatalık ile yeşil ve kırmızı biberle birlikte hazırlanan ve tarifi internette yer alan bu soğuk corba, vucuttaki tuz minerallerinin de dengelemesini sağlıyor
LİMON:
Sadece kokusu bile ferahlatmaya yetiyor Limon suyunun canlandırma ve metabolizmayı harekete gecirme etkisi var Limon ve limonata, bolca magnezyumda iceriyor Soğuk maden suyuna damlatılan limon suyu yaz sıcaklarına karşı bire bir geliyor Guc veren bu urun yaz aylarında, terletmeyle birlikte oluşan mineral kaybını da dengeliyor
CEVİZ:
İcerdiği mineral ve B vitamini karışımından dolayı ceviz, sinirlere iyi geliyor Ceviz ışıktan uzak, serin, havadar bir yerde ve kabuğunun kırılmadan saklanması gerekiyor
HURMA:
Bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir iceren hurma adeta bir mineral bombasıdır Hurma meyvesi, spor yapan kişilere hızlı bir şekilde enereji veriyor Hurma, uzun sureli saklamayla birlikte kristalleşebiliyor ama bu tukeilmesine engel olmuyor
MİLK SHAKE:
Yarım litre sut, gunluk kalsiyum gereksiniminin yuzde 60'ını karşılıyor Kalsiyum vucudumuzda en fazla bulunan mineral Kemik ve dişler icin de cok onemli Meyve ve ballı milk shake'ler evlerde kolayca hazırlanabiliyor
PATLICAN:
Potasyum, bakır ve magnezyum iceren patlıcani tam bir mineral kokteyli Patlıcan, kas, kalp ve sinir sistemini destekliyor Patlıcan, cok yağ ceker Bu yuzden kızartma yerine, sıcak yaz aylarında ızgarasını tercih etmek gerekiyor
KARPUZ:
Birikmiş tuz ve idrar asidini dışarı atan karpuz bobrekleri temizliyor Leziz bir sorbe icin karpuzu pure haline getirip dodndurmak yeterli oluyor
MURVER MEYVASI:
İdrar sokturuyor Ayrıca bakteri, virus ve mantarlardan koruyan fenol asitleri ve flavonoitler iceriyor Ancak bu meyveyi tam olgunlaşmadan yememek gerekiyor
KEREVİZ:
Bolca potasyum iceren kereviz, vucutta birikmiş toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlıyor Kızarmış kereviz dilimleri ete iyi bir alternatif oluşturuyor
AHUDUDU:
Ahududu kanı sulandıran maddeler iceriyor Bacak şişmesi yaşıyorsanız, ahududu yiyerek rahatlayabilirsiniz Ayrıca ahududu dondurulmaya cok uygun bir meyve
ERİK:
Kurutulmuş erik ve erik suyu, icerdiği lifler sayesinde bağırsakları calıştırıyor Erik ayrıca, bol miktarad potasyum iceriyor Tatile cıkarken yanınıza mutlaka bir poşet kuru erik alın
BİBERİYE:
Duşuk tansiyon sorununa karşı etkili olabiliyor İcerdiği acı maddeler hucre metabolizmasını harekete geciriyor Biberiyeyi az miktarda kullanın ve pişirme suresinin sonunda yemeklere ekleyin
NANE:
Şişkinlik, sindirim sorunu ya da ishale karşı bire bir iyi gelen nane, mide suyu ve sfra oluşumunu da destekliyor Ferahlamak icin bir kac nane yaprağını, soğuk maden suyuna eklemek yeterli oluyor
ZENCEFİL:
Doğal bir antihistaminiktir Zencefili kaynayan suya atın ve bir yudum icin Birkac dilim taze zencefili caya ekleyin, soğumaya bırakın ve buzla birlikte ikram edin
PAPAYA:
Magnezyum ve C vitamini acısından zengin papaya neşelendiriyor İcerdiği meyve şekeri zihni acıyor Kabuğu hafifce sararmış olan meyveler olgunlaştığını gosteriyor
YULAF:
Enerji veren bir tahil olan yulaf, icerdiği B6 vitamini ile keyfinizi yerine getirmeye yardımcı oluyor Kahvaltıda musli yemek, gune de iyi başlanmasını sağlıyor
MUZ:
Seratonin, magnezyum ve karmaşık karbonhidratlar iceren muz, neşe kaynağı yiyecekler arasında bulunuyor Muzun kabuğu ne kadar sarıysa, şeker oranı da o kadar yuksek oluyor
BROKOLİ:
Brokoli, bir demir tedarikcisidir Demir, vucudun oksijenle beslenmesini sağlıyor Brokolideki B vitamini sinirleri guclendiriyor Cao fıstığı ile birlikte cok lezzetli bir tat oluşturuyor
Sıcakda Formda Kalmanın Yolu Nedir?
Sıcakta Ferahlayarak Formda Kalmanın Yolu
Bu sıcak yaz gunlerinde serinletip, hararet gideren, vucuda enerji ve zindelik kazandıran, metabolizmayı harekete geciren urunleri mercek altına aldık Kividen uzume, domatesten cevize, milk shake'den kerevize, murver meyvesinden demir hindi iceceğine kadar bir yandan serinletip diğer yandan da formda kalmayı sağlayan yiyecek ve icecekleri araştırdık İşte, kavurucu yaz sıcaklarının gozde yiyecek ve icecekleri:
KİVİ:
İcerdiği meyve asitleri vucudun canlanmasını sağlıyor İceriğindeki meyve şekeri kana karışarak enerji veriyor Ancak, sıcak havalarda kiviyi sut urunleri ile birlikte direkt karıştırıp tuketmemek gerekiyor Bu da, tadının sutle karıştığı zaman acılaşmasından kaynaklanıyor Kiviyi once sıcak suya tutup, acılığını yok etmek ve daha sona sutle karıştırmak gerekiyor
FRENK UZUMU:
Bu minik meyveler bolca C vitamini iceriyor Bu da vucuda canlılık kazandırıyor Hassa midesi olanların Frenk uzumunu, lor peyniri ya da kaymakla birlikte tuketmesi gerekiyor
YOĞURT:
Aşırı sıcaklarda serinlik hissi veren yoğurt, bağırsaklar icinde oldukca faydalı bir urun Yoğurt bağırsakta faydalı bakterilerin yerleşmesine ve hastalıklara yol acan mikropların yok edilmesine yardımcı oluyor Ayrıca yolculuklarda oluşabilen ishallerden sonra bağırsak florasını onarıyor
DEMİR HİNDİ:
Hint hurmasından uretilen demir hindi şurubu, yemekten once icildiğinde enerji veriyor, yemek ustune icildiğinde ise hazmı kolaylaştırıyor
DOMATES:
Yuzde 95 oranında su iceren domates, serinleten bir sebze Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum bulunuyor Ayrıca vitamin ve lifler acısındanda oldukca zengin Yaz ayları icin domatesle hazırlanan İspanyolalrın soğuk corbası Gazpacho oneriliyor Salatalık ile yeşil ve kırmızı biberle birlikte hazırlanan ve tarifi internette yer alan bu soğuk corba, vucuttaki tuz minerallerinin de dengelemesini sağlıyor
LİMON:
Sadece kokusu bile ferahlatmaya yetiyor Limon suyunun canlandırma ve metabolizmayı harekete gecirme etkisi var Limon ve limonata, bolca magnezyumda iceriyor Soğuk maden suyuna damlatılan limon suyu yaz sıcaklarına karşı bire bir geliyor Guc veren bu urun yaz aylarında, terletmeyle birlikte oluşan mineral kaybını da dengeliyor
CEVİZ:
İcerdiği mineral ve B vitamini karışımından dolayı ceviz, sinirlere iyi geliyor Ceviz ışıktan uzak, serin, havadar bir yerde ve kabuğunun kırılmadan saklanması gerekiyor
HURMA:
Bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir iceren hurma adeta bir mineral bombasıdır Hurma meyvesi, spor yapan kişilere hızlı bir şekilde enereji veriyor Hurma, uzun sureli saklamayla birlikte kristalleşebiliyor ama bu tukeilmesine engel olmuyor
MİLK SHAKE:
Yarım litre sut, gunluk kalsiyum gereksiniminin yuzde 60'ını karşılıyor Kalsiyum vucudumuzda en fazla bulunan mineral Kemik ve dişler icin de cok onemli Meyve ve ballı milk shake'ler evlerde kolayca hazırlanabiliyor
PATLICAN:
Potasyum, bakır ve magnezyum iceren patlıcani tam bir mineral kokteyli Patlıcan, kas, kalp ve sinir sistemini destekliyor Patlıcan, cok yağ ceker Bu yuzden kızartma yerine, sıcak yaz aylarında ızgarasını tercih etmek gerekiyor
KARPUZ:
Birikmiş tuz ve idrar asidini dışarı atan karpuz bobrekleri temizliyor Leziz bir sorbe icin karpuzu pure haline getirip dodndurmak yeterli oluyor
MURVER MEYVASI:
İdrar sokturuyor Ayrıca bakteri, virus ve mantarlardan koruyan fenol asitleri ve flavonoitler iceriyor Ancak bu meyveyi tam olgunlaşmadan yememek gerekiyor
KEREVİZ:
Bolca potasyum iceren kereviz, vucutta birikmiş toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlıyor Kızarmış kereviz dilimleri ete iyi bir alternatif oluşturuyor
AHUDUDU:
Ahududu kanı sulandıran maddeler iceriyor Bacak şişmesi yaşıyorsanız, ahududu yiyerek rahatlayabilirsiniz Ayrıca ahududu dondurulmaya cok uygun bir meyve
ERİK:
Kurutulmuş erik ve erik suyu, icerdiği lifler sayesinde bağırsakları calıştırıyor Erik ayrıca, bol miktarad potasyum iceriyor Tatile cıkarken yanınıza mutlaka bir poşet kuru erik alın
BİBERİYE:
Duşuk tansiyon sorununa karşı etkili olabiliyor İcerdiği acı maddeler hucre metabolizmasını harekete geciriyor Biberiyeyi az miktarda kullanın ve pişirme suresinin sonunda yemeklere ekleyin
NANE:
Şişkinlik, sindirim sorunu ya da ishale karşı bire bir iyi gelen nane, mide suyu ve sfra oluşumunu da destekliyor Ferahlamak icin bir kac nane yaprağını, soğuk maden suyuna eklemek yeterli oluyor
ZENCEFİL:
Doğal bir antihistaminiktir Zencefili kaynayan suya atın ve bir yudum icin Birkac dilim taze zencefili caya ekleyin, soğumaya bırakın ve buzla birlikte ikram edin
PAPAYA:
Magnezyum ve C vitamini acısından zengin papaya neşelendiriyor İcerdiği meyve şekeri zihni acıyor Kabuğu hafifce sararmış olan meyveler olgunlaştığını gosteriyor
YULAF:
Enerji veren bir tahil olan yulaf, icerdiği B6 vitamini ile keyfinizi yerine getirmeye yardımcı oluyor Kahvaltıda musli yemek, gune de iyi başlanmasını sağlıyor
MUZ:
Seratonin, magnezyum ve karmaşık karbonhidratlar iceren muz, neşe kaynağı yiyecekler arasında bulunuyor Muzun kabuğu ne kadar sarıysa, şeker oranı da o kadar yuksek oluyor
BROKOLİ:
Brokoli, bir demir tedarikcisidir Demir, vucudun oksijenle beslenmesini sağlıyor Brokolideki B vitamini sinirleri guclendiriyor Cao fıstığı ile birlikte cok lezzetli bir tat oluşturuyor