iltasyazilim
FD Üye
Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır
Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı
Yaz Tatlısı için gerekli olan malzemeler:
1 tane beyaz ekmek (12 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ağaççileği (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Süslemek için;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
Yaz Tatlısının yapılışı
1 Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın Ahududuyu, 14 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin Şeker eriyince ateşten alın
2 Ahududulu karışımı, mutfak robotuna veya blendera koyup, pürüzsüz olana dek çekin Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin Süzgeçte kalan tortuları atın
3 Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın
4 Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı Kalıba tamamen yerleştirin
5 Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üstüne döküp üstlerine bastırın Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin Evvelden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun
6 Kalıbı streçle sarın Ufak bir tabağı kalıbın üzerine koyun Tabağın üstüne birkaç konserve koyup, 824 saat değin buzdolabında soğutun
7 Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin Sonra zıt çevirip bir servis tabağına koyun Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (veya açlık ettiğiniz meyvelerle) süsleyin Dilimleyerek servis yapın
Seçme Parça *
Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı
Yaz Tatlısı için gerekli olan malzemeler:
1 tane beyaz ekmek (12 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ağaççileği (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri
Süslemek için;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu
Yaz Tatlısının yapılışı
1 Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın Ahududuyu, 14 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencereye koyun Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin Şeker eriyince ateşten alın
2 Ahududulu karışımı, mutfak robotuna veya blendera koyup, pürüzsüz olana dek çekin Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin Süzgeçte kalan tortuları atın
3 Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın
4 Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı Kalıba tamamen yerleştirin
5 Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üstüne döküp üstlerine bastırın Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin Evvelden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun
6 Kalıbı streçle sarın Ufak bir tabağı kalıbın üzerine koyun Tabağın üstüne birkaç konserve koyup, 824 saat değin buzdolabında soğutun
7 Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin Sonra zıt çevirip bir servis tabağına koyun Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (veya açlık ettiğiniz meyvelerle) süsleyin Dilimleyerek servis yapın
Seçme Parça *