iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs)
45 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
34 Sap asma filizi
89 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz
İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 12 yerinden küçük delikler açın
Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir
Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin
Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin
Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun
Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın
2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın
Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın
Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir
NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz
1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs)
45 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
34 Sap asma filizi
89 Adet körpe asma yaprağı
1 Kahve fincanı sirke
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz
İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 12 yerinden küçük delikler açın
Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir
Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin
Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin
Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun
Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın
2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın
Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın
Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir
NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz