Yaz Turşusu yaz turşusu nasıl yapılır yaz turşusu tursusu Malzemeler 350 gr sivri biber 350 gr salatalık 150 gr taze fasulye 150 gr bamya 5 diş sarmısak 1 demet dereotu 4 sap asma filizi 8 adet asma yaprağı 1 fincan sirke Tuzlu Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız, küçük ve körpelerini, şekli akıcı olanları seçmelisiniz Sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonradan pak bir iğneyle bir iki yerinden ufak delikler açın Salatalıkların ise ve sırık kısımlarını bıçakla kesmeniz yeterli olacaktır Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan daha sonra yerleştirin Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yığın edin Kavanoz dolunca hepsinin üzerine asma filizleri, dereotu ve arta kalan asma yapraklarını koyun Bu işlem bittikten sonradan kavanoza tuzlu su dökün ve iki gün geçtikten sonradan kavanozun ağzı açın, üstünde biriken köpükleri alın Kavanozdaki turşuyu alt üst edin ve tekrar beklemeye bırakın Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir Yazın kavanozu güneş görebilen bir yere koyarsanız, bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz