Sofraların zeytinyağlılar arasında en sık yapılanlardan biri olan kabak yemeği kısa sürede hemen yapabileceğiniz enfes bir tarif. Ana yemekler öncesinde ya da sofraların orta kısmına servislik hazırlayabileceğiniz kabak yemeği tarifini haberimizin ayrıntılarından öğrenebilirsiniz.
Bağışıklığınızı güçlendirmek için hafif yemekler arıyorsanız kabak yemeği tam size göre. Yazın muhteşem gidecek ve midenizi rahatsız etmeyecek kabak yemeğini isterseniz kıymalı isterseniz sadece domates soslu yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kabak yemeği yanında bulgur pilavıyla enfes olacak.
KABAK YEMEĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
5 adet kabak
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye yağı ve soğanları alıp güzelce kavurun. Ardından kabakları kuşbaşı şekilde doğrayıp, kenara alın.
Sonrasında domatesleri ve salçayı da tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin.
Doğranan kabakları ve tuzu da ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Tencereyi hafifçe sallayın böylece karışmış olacak. 10 dakika kadar dinlendirip üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...