Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yazar Zeynep Bugay, NFT’den Elde Ettiği Gelirle Hatıra Ormanı Yaptırıyor

Yazar Zeynep Bugay, NFT’den Elde Ettiği Gelirle Hatıra Ormanı Yaptırıyor

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
94
nft-zeynep-bugay.jpg

Müellif Zeynep Bugay, son romanı Proti Adası’nın Esrarı’na ilham olan ‘Anne’ hikayesinin NFT satışında elde ettiği gelirin bir kısmıyla TEMA Vakfı işbirliğinde 2000 fidanlık bir hatıra ormanı yaptıracağını aktardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter
ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bugay, kitap ile ilgili ilham aldığı ada ve kurguladığı fantastik öykü için, katıldığı programda şu sözlere yer verdi;

“Bu kitabı kaleme alırken ilham aldığım ögeler çocukluğum ve yazlarımın neredeyse tamamında yaşadığım Kınalıada ve tekir İran kedim Gofret’ti. Bu sene hepimize hürriyetin ve sıhhatin kıymetini hatırlatan pandeminin dışında bir gündeme muhtaçlığımız vardı. Ben varlıklı bir Türkçeyle kurgulayıp sunduğum bu fantastik dünyanın okuyucuya odaklanılacak o farklı mevzuyu sunacağına ve hayatlarına duygusal pek çok ögeyle dokunacağına inanıyorum. Ada’nın varlığı sebebiyle, apayrı bir tatta bir hikaye olduğuna inandığım bu kitapta köklerimize, ailemize ve geleceğimizi değiştirebilecek şuurlu seçimlere dair göndermelerin, eşzamanlı yaşanan paralel hayatları da tasvir ederek bizleri görünen ve görünmeyenin kesiştiği ortak bir alanda buluşturacağı kanaatindeyim.”

Herkesin tabiata borcu olduğunu lisana getiren Bugay, Dijital dünyanın sunduğu yeni kuşak teknolojileri takip etmeyi ve böylesi inovasyonları kendi alanı olan edebiyata da taşıyabilmeyi değerli gördüğünü söyledi.

“Dünyanın geleceğine sunacağım kalıcı bir katkımın olmasını önemsiyorum”

Hikayenin NFT ile satılması sonucunda hızlı bir muvaffakiyet ve epey yüksek bir gelir elde ettiğini lisana getiren Bugay kelamlarına şöyle devam etti;

“Güncel dijital akımları takip ve tatbik etmeyi önemsediğim kadar, dünyanın geleceğine sunacağım kalıcı bir katkımın da olmasını önemsiyorum. Kitabımın ilham kaynağı olan, hayatımın büyük bir kısmının geçtiği Kınalıada, bizlere insanlardan çok daha fazla dost olduklarını pandemi devrinde de deneyimlediğimiz kedilerimiz, köpeklerimiz, evcil başka tüm hayvanlarımız ve tabiat örtüsü, onunla var olan her cinsten canlı benim gözümde çok pahalı. İstedim ki teknolojiden kazandığım gelir, örnek de teşkil etmesini dilediğim bir halde, diğer pek çok bireye gibisi bir ilhamı aşılasın.”

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt