Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yazılı ve Sözlü Anlatım Arasındaki Farklar

Yazılı ve Sözlü Anlatım Arasındaki Farklar
0
142

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sözlü ve Yazılmış Anlatım Nedir

Sözlü ve Yazılı anlatım arasındaki farklar nelerdir

Yazılmış anlatım bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak, bir plân çerçevesinde yazıyla açıklama etmektir sözlü anlatım ise bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak bir plân çerçevesinde anlatmaktır Yazılmış dilin biçemiyle tavır dilinin biçemi birbirinden farklıdır Hitabe dilindeki her rahatlık, yazılmış dilde bulunmaz Yazılı dilin bir takım kolaylıkları, tavır dilinde yoktur Yazılmış anlatımda yazarın metnini oluşturması için tatmin edici zamanı vardır Düzeltebilir, ekleme ve tümdengelim yapabilir Sözlü anlatımda ise konuşan birey hatalı başlangıçlar, kurallardan sapmalar, sözcük atlamalar yapabilir *

Similar threads

Sozlu ve Yazılı Anlatım Nedir Sozlu ve Yazılı anlatım arasındaki farklar nelerdir Yazılı anlatım bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak, bir plan cercevesinde yazıyla ifade etmektir sozlu anlatım ise bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak bir plan cercevesinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
278
Yazılı anlatım neye dayanır? Bir düşünceyi açıklama, bir duyguyu aktarma, bir isteği dile getirme eylemi olarak anlatma, açık ya da örtülü bir amaç doğrultusunda sözlü ya da yazılı olarak gerçekleştirilebilir. Yazılı ve sözlü anlatımın temeli ise dildir. Dil insanlar arasında iletişim kurmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
246
HİTABET ÇEŞİTLERİ a Siyasî Hitabet:Esas yeri Türkiye Büyük Irk Meclisi kürsüleridir Keza, seçim dolayısıyla yapılan konuşmalar da bu gruba girmektedir b Askerî Hitabet:Askerî hitabetin hedefi; vatan savunmasının gerektiği zamanda icap eden onurlu, tanrısal vazife için askeri özendirme, ma'nen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
479
Anlatım (Takrir, Sunma) metodu Ola Ki eğitimin amacı sadece bir konuda veya alanda bilgi sahibi kılmaksa takrir metodunu kullanmak kavga metodunu kullanmaktan fazla daha iyidir Yok eğer, eğitimin amacı problem çözümleyecek nitelikte bir takım kabiliyet ve hünerlerin geliştirilmesi ise, o...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
IRTIBAT VE İNSAN İLİŞKİLERİ Irtibat: Duygu, zihin ya da bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır Her canlı öbür yöntemlerle irtibat kurar, Örneğin hayvanlar kimi süre birbirlerini koklayarak kimi süre da değişik sesler çıkartarak irtibat kurarlar Öteki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,471Konular
981,205Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt