iltasyazilim
FD Üye
Yaz Çorbaları
Yaz Çorbası Tarifleri
YAZ ÇORBASI TARİFİ
Yaz Çorbası İçin Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze nane
Yarım limonun suyu
Yaz Çorbası Yapılışı:
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın Öbür tencerelerde haşlayın
sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ek edin Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın
İçine iki su bardağı yoğurt ek edin
Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin Kaselere boşaltın Limon suyunu ekleyin
Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın
SÜTLÜ İRMİK ÇORBASI
Sütlü İrmik Çorbası İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
Sütlü İrmik Çorbası Yapılışı:
2 kaşık yağ eritildikten sonradan üstüne 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye değin kavrulur
Sonra ateşten indirilir Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir
1 tatlı kaşığı tuz ek edildikten sonradan hafif ateşte, aralıksız karıştırılarak 15 dakika pişirilir Soğumadan servis yapılır
MISIRLI YAZ ÇORBASI TARİFİ
Mısırlı Yaz Çorbası İçin Malzemeler:
1 akarsu bardağı sarı yarma mısır
1 nehir bardağı beyaz yarma mısır
1 su bardağı buğday
500 gr süzme yoğurt
akarsu otu
Mısırlı Yaz Çorbası Yapılışı:
Mısırları yıkayıp tencereye koyun suyunu ilave edip haşlayın Buğdayı da farklı bir tencerede haşlayın Hepsini bir tencereye alın Süzme yoğurdu çırpın İçine çorbanın sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek karıştırın
Çorbanın altını kapattıktan daha sonra yoğurdu ağır ağır çorbaya katın ve karıştırın doğranmış nehir otu ve naneyi ilave ederek karıştırın ve soğuk servis yapın
BEZELYELİ YAZ ÇORBASI
Bezelyeli Yaz Çorbası Malzemeler:
8 bardak et suyu
1 büyük havuç
4 büyük sarı patates
2 küçük kabak
2 orta dolmalık biber
200 gram taze fasulye
5 orta domates
12 bardak bezelye
2 orta irtifa kurusoğan
3 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
4 diş sarmısak
Tuz
Bezelyeli Yaz Çorbası Hazırlanışı:
Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, tümü kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, aralıksız olarak karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, daha sonra bunlara soyulmuş ve minik indirilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonradan bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalımKaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları gücenmiş, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kuşkusuz kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve ufacık doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım kadeh da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler en ince ayrıntısına kadar yumuşak bir hal alıncaya dek öyle ya da böyle 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonradan çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım *
Yaz Çorbası Tarifleri
YAZ ÇORBASI TARİFİ
Yaz Çorbası İçin Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze nane
Yarım limonun suyu
Yaz Çorbası Yapılışı:
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın Öbür tencerelerde haşlayın
sonra, buğday ve nohutları aynı tencereye boşaltıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ek edin Suyu bir taşım kaynatıp sonra soğumaya bırakın
İçine iki su bardağı yoğurt ek edin
Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyıp, çorbaya ekleyin Kaselere boşaltın Limon suyunu ekleyin
Kasenin ortasına buz küpleri koyarak servis yapın
SÜTLÜ İRMİK ÇORBASI
Sütlü İrmik Çorbası İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuzlu
Sütlü İrmik Çorbası Yapılışı:
2 kaşık yağ eritildikten sonradan üstüne 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye değin kavrulur
Sonra ateşten indirilir Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir
1 tatlı kaşığı tuz ek edildikten sonradan hafif ateşte, aralıksız karıştırılarak 15 dakika pişirilir Soğumadan servis yapılır
MISIRLI YAZ ÇORBASI TARİFİ
Mısırlı Yaz Çorbası İçin Malzemeler:
1 akarsu bardağı sarı yarma mısır
1 nehir bardağı beyaz yarma mısır
1 su bardağı buğday
500 gr süzme yoğurt
akarsu otu
Mısırlı Yaz Çorbası Yapılışı:
Mısırları yıkayıp tencereye koyun suyunu ilave edip haşlayın Buğdayı da farklı bir tencerede haşlayın Hepsini bir tencereye alın Süzme yoğurdu çırpın İçine çorbanın sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek karıştırın
Çorbanın altını kapattıktan daha sonra yoğurdu ağır ağır çorbaya katın ve karıştırın doğranmış nehir otu ve naneyi ilave ederek karıştırın ve soğuk servis yapın
BEZELYELİ YAZ ÇORBASI
Bezelyeli Yaz Çorbası Malzemeler:
8 bardak et suyu
1 büyük havuç
4 büyük sarı patates
2 küçük kabak
2 orta dolmalık biber
200 gram taze fasulye
5 orta domates
12 bardak bezelye
2 orta irtifa kurusoğan
3 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı
4 diş sarmısak
Tuz
Bezelyeli Yaz Çorbası Hazırlanışı:
Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı tereyağ, küçük kesilmiş 2 orta soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış 1 büyükçe havuç, tümü kıyılmış 4 diş sarımsak, 1 demet maydanoz ve yarım demet kereviz yaprağı koyarak, aralıksız olarak karıştırmak suretiyle 5 dakika kadar kavuralım, daha sonra bunlara soyulmuş ve minik indirilmiş 5 orta domates ilâve ederek, domatesleri de soğanlarla 5 dakika daha kavurmaya devam edelim, sonradan bunlara 8 bardak et suyu ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakalımKaynayınca, tencereye, soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 büyükçe sarı patates, 1 küçük kabak, kenarları gücenmiş, çeyrek parmak en ve boyunda doğranmış kuşkusuz kart olmayan çalı fasulyesi, ateşte kızartılmış ve kabukları soyulmuş ve ufacık doğranmış 2 orta dolmalık biberle, varsa yarım kadeh da iç bezelye ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatalım ve çorbadaki sebzeler en ince ayrıntısına kadar yumuşak bir hal alıncaya dek öyle ya da böyle 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım, sonradan çorbaya kıyılmış 1 demet dereotu katalım, iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye alalım ve servis yapalım *