iltasyazilim
FD Üye
Yazlık Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao
Kreması;
*1 kutu (200 ml) süt kreması
*1 paket krem şanti
*1 muz
*Kivi
*Çilek
*Portakal kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Kum şeker ve hindistan cevizi
Yazlık Gelin Çantası Tarifi Yapılışı Önce yumurta şeker kakao sıvı yağ vanilya kabartma tozu ve sütü derin bir çırpma kabında karıştırıyoruz en son unu da katıp karıştırıyoruz Akışkan bir hamur elde ediyoruz Krep hamurundan birazcık daha katı olacak Tavaya birer yemek kaşığı koyup yuvarlak şekilde yayarak pişiriyoruz
NOT:Seramik tabanlı tavada yapılırsa dış yüzeyi çok düzgün oluyor
Pişen minik kreplerinizi çok fazla üst üste gelmeden poşet geçirilmiş bir tepsiye alıyoruz ama poşetin ağzını kapatmıyoruz maksat kreplerimiz kurumasınKreması için önce meyvelerimizi çok küçük küçük doğrayıp ayrı kaselere alıyoruz1 kutu süt kremasının içine krem şantiyi katıp koyulaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz Katılaşınça mikseri hemen kapatıyoruz yoksa süt kreması suyunu bırakıp tereyağına dönüşüyor Hazırladığımız kremayı meyve kaselerine bölüştürüp meyvelerle karıştırıyoruz ve kreplerimizin arasına dolduruyoruz Böylece hem kremamız çok oluyor hemde pastamızı yerken ağzımıza çok fazla krema dolmamış oluyor Son olarak pastalarımızı meyve çeşidine uygun renkte kum şekere buluyoruz Kum şeker bulamazsanız hindistan cevizide olur
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 yumurta
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 kahve fincanı şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao
Kreması;
*1 kutu (200 ml) süt kreması
*1 paket krem şanti
*1 muz
*Kivi
*Çilek
*Portakal kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Kum şeker ve hindistan cevizi
Yazlık Gelin Çantası Tarifi Yapılışı Önce yumurta şeker kakao sıvı yağ vanilya kabartma tozu ve sütü derin bir çırpma kabında karıştırıyoruz en son unu da katıp karıştırıyoruz Akışkan bir hamur elde ediyoruz Krep hamurundan birazcık daha katı olacak Tavaya birer yemek kaşığı koyup yuvarlak şekilde yayarak pişiriyoruz
NOT:Seramik tabanlı tavada yapılırsa dış yüzeyi çok düzgün oluyor
Pişen minik kreplerinizi çok fazla üst üste gelmeden poşet geçirilmiş bir tepsiye alıyoruz ama poşetin ağzını kapatmıyoruz maksat kreplerimiz kurumasınKreması için önce meyvelerimizi çok küçük küçük doğrayıp ayrı kaselere alıyoruz1 kutu süt kremasının içine krem şantiyi katıp koyulaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz Katılaşınça mikseri hemen kapatıyoruz yoksa süt kreması suyunu bırakıp tereyağına dönüşüyor Hazırladığımız kremayı meyve kaselerine bölüştürüp meyvelerle karıştırıyoruz ve kreplerimizin arasına dolduruyoruz Böylece hem kremamız çok oluyor hemde pastamızı yerken ağzımıza çok fazla krema dolmamış oluyor Son olarak pastalarımızı meyve çeşidine uygun renkte kum şekere buluyoruz Kum şeker bulamazsanız hindistan cevizide olur