iltasyazilim
FD Üye
Yazma Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı yoğurt
*Nohut kadar yaş maya
*67 damla limon suyu
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı un
İçi için;
*Yarım kilo ceviz
Üstü için;
*1 kg tereyağı
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker 4
*su bardağı su
*5 damla limon suyu
Yazma Baklava Tarifi Yapılışı Hamurumuzu kurabiye hamurundan daha katı yoğuruyoruz Minik ceviz parçası kadar hamurları koparıp 30 beze yapıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz Sonra bezelerimizi tek tek açıyoruz 3 kap serip bir ceviz atıyoruz Hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve dilimliyoruz 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz Bu arada tereyağı tavaya koyup kısık ateşte yakıyoruz Pembeleşen tatlının üzerine ikisi de sıcak olacak şekilde döküyoruz ve tekrar fırına koyuyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz Kontrol edip fırından çıkartıyoruz Tatlı ılık şerbet *de altı kapatıldıktan 20 dakika sonra ılık tatlıya dökülür Afiyet olsun
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı yoğurt
*Nohut kadar yaş maya
*67 damla limon suyu
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı un
İçi için;
*Yarım kilo ceviz
Üstü için;
*1 kg tereyağı
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker 4
*su bardağı su
*5 damla limon suyu
Yazma Baklava Tarifi Yapılışı Hamurumuzu kurabiye hamurundan daha katı yoğuruyoruz Minik ceviz parçası kadar hamurları koparıp 30 beze yapıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz Sonra bezelerimizi tek tek açıyoruz 3 kap serip bir ceviz atıyoruz Hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve dilimliyoruz 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz Bu arada tereyağı tavaya koyup kısık ateşte yakıyoruz Pembeleşen tatlının üzerine ikisi de sıcak olacak şekilde döküyoruz ve tekrar fırına koyuyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz Kontrol edip fırından çıkartıyoruz Tatlı ılık şerbet *de altı kapatıldıktan 20 dakika sonra ılık tatlıya dökülür Afiyet olsun