iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı dartı
250 gram tereyağı
Tuz Yapılışı
Un, 1 adet yumurta, sirke, yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın Bezeleri ayrı ayrı incecik açın Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 40 dakika pişirin Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın
1 kg un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı dartı
250 gram tereyağı
Tuz Yapılışı
Un, 1 adet yumurta, sirke, yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın Bezeleri ayrı ayrı incecik açın Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 40 dakika pişirin Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın