iltasyazilim
FD Üye
Ye Beni Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*150 gr tereyağı (78 parçaya bölüncek ve soğuk olucak )
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Muhallebisi için;
*2, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*1 vanilya
*1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
*2 yemek kaşığı krem şanti
*Çilek ve kivi
Ye Beni Tatlısı Tarifi Yapılışı Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz Yağını da ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Bir kaba unu, doğranmış soğuk tereyağını, yumurta sarısını, vanilya ve pudra şekerini de katıp tart hamurumuzu yoğuruyoruz Hamurun altını üstünü unlayıp yarım cm kalınlığında açıyoruz ve yuvarlaklar kesiyoruz Müffin kalıbının bütün boşluklarını yağlayıp, kestiğimiz hamurları yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 170175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Soğuyan muhallebimize 2 kaşık krem santiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz Muhallebiyi Kaşık yardımıyla soğuyan tartoletlerimizin içine dolduruyoruz Üzerlerine de çilek ve kivi koyuyoruz Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı un
*150 gr tereyağı (78 parçaya bölüncek ve soğuk olucak )
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Muhallebisi için;
*2, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*1 vanilya
*1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
*2 yemek kaşığı krem şanti
*Çilek ve kivi
Ye Beni Tatlısı Tarifi Yapılışı Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz Yağını da ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Bir kaba unu, doğranmış soğuk tereyağını, yumurta sarısını, vanilya ve pudra şekerini de katıp tart hamurumuzu yoğuruyoruz Hamurun altını üstünü unlayıp yarım cm kalınlığında açıyoruz ve yuvarlaklar kesiyoruz Müffin kalıbının bütün boşluklarını yağlayıp, kestiğimiz hamurları yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 170175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Soğuyan muhallebimize 2 kaşık krem santiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz Muhallebiyi Kaşık yardımıyla soğuyan tartoletlerimizin içine dolduruyoruz Üzerlerine de çilek ve kivi koyuyoruz Afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.