iltasyazilim
FD Üye
Son zamanlarda çok ilginç yaklaşımlar duymaya başladımSaidi Nursiye atfen yazılan yazılarda yecüc ve mecüc'ü Moğollar olarak nitelendirseler bile (Türkleri açıkca diyemiyorlar) Çin seddini yecüc ve mecüc seddi olarak tanımlamaktadırlarYapılan yorum şu Zülkarneyn'e Yecüc ve Mecücün şerrinden korunmak için yalvarıyorlar o da sed yapıyorPeki bu seddi Çin seddi olarak yorumlamak nedirÇin seddi kimlere karşı yapıldıTürklere karşı onların akınlarından korunmak içinPeki o halde Yecüc ve Mecüc kim?Türklerİslama yıllarca hizmet eden TürklerKutsal emanetleri hala ülkelerinde taşıyanTürklerAcaba bu bilinçli bir Türk düşmanlığı mı?
Saidi Nursi değil de İbni Kesir açıkça Yecüc Mecüc'ün Türkler olduğunu ifade eder
Altay'dan çıkış destanına baktığımızda, Yecüc Mecüc hikayesi ile olan benzerliği de görebiliriz:confuse d:
Ama benim inancım Yecüc ve Mecüc'ün henüz çıkmadığı
evet bu konuyu bilen kardeşlerimler bu konu üzerinde tartışmak bilgi almak istiyorum benim kafama cok takıldı bu konu lütfen bir iki kelime bir şeyler yazın bu konu çok önemli
Saidi Nursi değil de İbni Kesir açıkça Yecüc Mecüc'ün Türkler olduğunu ifade eder
Altay'dan çıkış destanına baktığımızda, Yecüc Mecüc hikayesi ile olan benzerliği de görebiliriz:confuse d:
Ama benim inancım Yecüc ve Mecüc'ün henüz çıkmadığı
evet bu konuyu bilen kardeşlerimler bu konu üzerinde tartışmak bilgi almak istiyorum benim kafama cok takıldı bu konu lütfen bir iki kelime bir şeyler yazın bu konu çok önemli