bilgisayarci
FD Üye
7 çocuğun istismar edildiği Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun müdürü N.K., çocukları suçladı. N.K., verdiği sözde, “Hafızlık çok sıkıntı bir meslektir. Öğrenilmesi çocukluktan başlıyor. Eğitimin biçimi olarak zorluğu olduğu için sıkılmış olabilirler. Bu nedenle bu türlü şeyler söylemiş olabilirler” tabirleriyle çocukları suçladı.
Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda iki çocuğun cinsel hücuma, beş çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması hakkında yürütülen soruşturmada Kur'an kursu müdürünün tabiri reaksiyon çekti. Kurs müdürü N.K., istismar edilen çocukları suçladı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel atağın yanı sıra Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü N.K. ve Al Kazan Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü H.P. ile temizlikçi U.G. hakkında azap suçlamasından soruşturma açtı. Üç kamu vazifelisi tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldı.
Halktv.com.tr muharriri İsmail Saymaz’ın ulaştığı tabirlerde N.K.’nin kelamları dikkat çekti.
Arapça öğrencisinin kaçak belletmen olarak yurt binasına kalmasına müsaade verip cinsel taarruza yola açan ve çocukları 'Haydar' yazılı sopayla, Kur'an'la, Atatürk portresinin çerçevesiyle, rahleyle ve terlikle dövdüğü sav edilen N.K., hafızlığın sıkıntı meslek olduğunu anlatan, eğitimden sıkılan öğrencilerin iftira attığını savundu.
N.K., verdiği tabirde şunları söyledi:
'Böyle bir şey yapmadım. Orada çalışan altı arkadaşım var. Onlara beni sorun. Benim çalışma prensiplerimle ilgili ayrıntıyı anlatacaklardır. Bu çocukların bana iftira attıklarını düşünüyorum. Ben hassas formda işime vakıf olmaya çalışıyorum. Hafızlık çok güç bir meslektir. Öğrenilmesi çocukluktan başlıyor. Eğitimin formu olarak zorluğu olduğu için sıkılmış olabilirler. Bu nedenle bu türlü şeyler söylemiş olabilirler. Kur'an sayfalarının yırtılması ve Atatürk posterinin parçalanıp çöpe atılması savı da gerçek dışıdır.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.