iltasyazilim
FD Üye
Yedikçe Yedirten Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt(ev sütü de olabilir) Kaymaklı süt olsa daha lezzetli olur
*1 çay bardağı yoğurt(ev yoğurdu da olabilir)
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı şeker (sade yapmak istiyorsanız açma niyetine 3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 yumurta akı
İç harcı için;
*500 gr lor peynir
*Yarım deste maydanoz
*Az bir şey dereotu
Üzeri için;
*Ben yumurta sarısı yerine
*1 kasede yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru maya, iki damla soğuk su karıştırarak 10 dk bekleyin
*NOT: Eğer sade açma yapmayı düşünürseniz içine dünden kalan bir adet haşlanmış ezilmiş patates koyarsanız çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum
Yedikçe Yedirten Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süte ,kuru maya, tuz ve toz şekeri koyup malzemeleri yavaş yavaş ekleyip unu en son kontrolü bir şekilde koyuyoruz Yoğrulan hamur bir saat dinlensin Elimizi zeytinyağıyla yağlayarak bezeleri ufak açarak iç harcını doldurup kapatıyoruz Bezeler bitene kadar bu işlem devam edecek Poğaçaların üzerine yaptığım karışım fırça yardımıyla sürülüp susam ve çörek otu serpilerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk yada 30 dk pişecek Şimdiden herkese afiyet şifa olsun??
*2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt(ev sütü de olabilir) Kaymaklı süt olsa daha lezzetli olur
*1 çay bardağı yoğurt(ev yoğurdu da olabilir)
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı şeker (sade yapmak istiyorsanız açma niyetine 3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 yumurta akı
İç harcı için;
*500 gr lor peynir
*Yarım deste maydanoz
*Az bir şey dereotu
Üzeri için;
*Ben yumurta sarısı yerine
*1 kasede yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru maya, iki damla soğuk su karıştırarak 10 dk bekleyin
*NOT: Eğer sade açma yapmayı düşünürseniz içine dünden kalan bir adet haşlanmış ezilmiş patates koyarsanız çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum
Yedikçe Yedirten Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süte ,kuru maya, tuz ve toz şekeri koyup malzemeleri yavaş yavaş ekleyip unu en son kontrolü bir şekilde koyuyoruz Yoğrulan hamur bir saat dinlensin Elimizi zeytinyağıyla yağlayarak bezeleri ufak açarak iç harcını doldurup kapatıyoruz Bezeler bitene kadar bu işlem devam edecek Poğaçaların üzerine yaptığım karışım fırça yardımıyla sürülüp susam ve çörek otu serpilerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk yada 30 dk pişecek Şimdiden herkese afiyet şifa olsun??