iltasyazilim
FD Üye
Yedikçe Yedirten Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg yufka
*1 tane tavuk göğsü fileto
*1 kavanoz garnitür
*1 tane kuru soğan
*Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, kekik )
Sosu için :
*1 paket margarin veya tereyağ
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu
Yedikçe Yedirten Talaş Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle harcını hazırlayalım Tavukları küp küp doğrayalım ,tencereye alıp kavurmaya bırakalım Tavuklar suyunu çekmeye yakin ince ince doğradığımız soğanı ekleyelimPişmeye yakın baharatlar ilave edelim Ardından garnitürü ilave edelim ,hepsini harmanladıktan sonra ocaktan alalım Diğer yanda sosunu hazırlayalım Margarini eritelim erittiğimiz margarine 1 bardak su ekleyelim Yufkayı açalım, arasına hazırladığımız sostan sürelim sonra bir kanadını katlayalım ve sostan sürelim Sonra diğer yarısını da aynı şekilde yapalım, bohça gibi yapalım Her kata sos sürelim ve daha sonra dörde keselim Kestiğimiz her parçaya hazırladığımız harçtan bir kaşık koyalım ve tekrar bohça gibi katlayalım Katladığımız tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susamla süsleyelim Önceden ısıtılmış 180 ° fırında pişirelim afiyet olsun*?
*1 kg yufka
*1 tane tavuk göğsü fileto
*1 kavanoz garnitür
*1 tane kuru soğan
*Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, kekik )
Sosu için :
*1 paket margarin veya tereyağ
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu
Yedikçe Yedirten Talaş Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle harcını hazırlayalım Tavukları küp küp doğrayalım ,tencereye alıp kavurmaya bırakalım Tavuklar suyunu çekmeye yakin ince ince doğradığımız soğanı ekleyelimPişmeye yakın baharatlar ilave edelim Ardından garnitürü ilave edelim ,hepsini harmanladıktan sonra ocaktan alalım Diğer yanda sosunu hazırlayalım Margarini eritelim erittiğimiz margarine 1 bardak su ekleyelim Yufkayı açalım, arasına hazırladığımız sostan sürelim sonra bir kanadını katlayalım ve sostan sürelim Sonra diğer yarısını da aynı şekilde yapalım, bohça gibi yapalım Her kata sos sürelim ve daha sonra dörde keselim Kestiğimiz her parçaya hazırladığımız harçtan bir kaşık koyalım ve tekrar bohça gibi katlayalım Katladığımız tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susamla süsleyelim Önceden ısıtılmış 180 ° fırında pişirelim afiyet olsun*?