iltasyazilim
FD Üye
Yelpaze Patlıcan ( Lokum Gibi ) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan 3 adet orta boy domates 3 adet iri diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet acı sivri biber ( seviyorsanız) 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince zeytinyağı Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 20dk
Yelpaze Patlıcan ( Lokum Gibi ) Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyarak baş kısmından uca doğru koparmadan üç parça olacak şekilde keselim, tavada zeytinyağı ile iki tarafını nâr gibi kızartalım, geniş bir tencereye aralarını açarak yerleştirelim
Tavadaki kızartma yağından beş çorba kaşığı yağ ile yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı soteliyelim Ardından kırmızı ve yeşil biberleri ve bu aşamada seviyorsanız iki tane acı sivri biberi iri parçaya kestiğimiz sarımsakları soğana ilave ederek kavuralımÇok hafifçe kavrulan soğanlara kabuğu soyulmuş yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleride ilave edelim biraz daha karıştırdıktan sonra karabiberini ve tuzunu atalım, bir iki dakika sonra ateşten alalım Tenceredeki patlıcanların aralarına kaşık kaşık dolduralım, yağlı tavaya bir bardak su koyup kaynatalım bu suyu patlıcanların üzerine döküp tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim 20 dakika kadar sonra kontrol edelim, dilerseniz suyunu çektirin veya çok hafif sulu bırakarak ekmeğinizi banabilirsiniz, ocağı kapatalım, 10 dakika kadar dinlendirelim, daha sonra servis yapalım
Yumuşacık lokum gibi lezzetli patlıcan yemeğimizi afiyetle yemeniz dileğiyle
4 adet orta boy patlıcan 3 adet orta boy domates 3 adet iri diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet acı sivri biber ( seviyorsanız) 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince zeytinyağı Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 20dk
Yelpaze Patlıcan ( Lokum Gibi ) Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyarak baş kısmından uca doğru koparmadan üç parça olacak şekilde keselim, tavada zeytinyağı ile iki tarafını nâr gibi kızartalım, geniş bir tencereye aralarını açarak yerleştirelim
Tavadaki kızartma yağından beş çorba kaşığı yağ ile yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı soteliyelim Ardından kırmızı ve yeşil biberleri ve bu aşamada seviyorsanız iki tane acı sivri biberi iri parçaya kestiğimiz sarımsakları soğana ilave ederek kavuralımÇok hafifçe kavrulan soğanlara kabuğu soyulmuş yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleride ilave edelim biraz daha karıştırdıktan sonra karabiberini ve tuzunu atalım, bir iki dakika sonra ateşten alalım Tenceredeki patlıcanların aralarına kaşık kaşık dolduralım, yağlı tavaya bir bardak su koyup kaynatalım bu suyu patlıcanların üzerine döküp tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim 20 dakika kadar sonra kontrol edelim, dilerseniz suyunu çektirin veya çok hafif sulu bırakarak ekmeğinizi banabilirsiniz, ocağı kapatalım, 10 dakika kadar dinlendirelim, daha sonra servis yapalım
Yumuşacık lokum gibi lezzetli patlıcan yemeğimizi afiyetle yemeniz dileğiyle