Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yelpaze Patlıcan

Yelpaze Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yelpaze Patlıcan ( Lokum Gibi ) Tarifi İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan 3 adet orta boy domates 3 adet iri diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet acı sivri biber ( seviyorsanız) 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince zeytinyağı Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 20dk


Yelpaze Patlıcan ( Lokum Gibi ) Tarifi Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyarak baş kısmından uca doğru koparmadan üç parça olacak şekilde keselim, tavada zeytinyağı ile iki tarafını nâr gibi kızartalım, geniş bir tencereye aralarını açarak yerleştirelim
Tavadaki kızartma yağından beş çorba kaşığı yağ ile yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı soteliyelim Ardından kırmızı ve yeşil biberleri ve bu aşamada seviyorsanız iki tane acı sivri biberi iri parçaya kestiğimiz sarımsakları soğana ilave ederek kavuralımÇok hafifçe kavrulan soğanlara kabuğu soyulmuş yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleride ilave edelim biraz daha karıştırdıktan sonra karabiberini ve tuzunu atalım, bir iki dakika sonra ateşten alalım Tenceredeki patlıcanların aralarına kaşık kaşık dolduralım, yağlı tavaya bir bardak su koyup kaynatalım bu suyu patlıcanların üzerine döküp tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim 20 dakika kadar sonra kontrol edelim, dilerseniz suyunu çektirin veya çok hafif sulu bırakarak ekmeğinizi banabilirsiniz, ocağı kapatalım, 10 dakika kadar dinlendirelim, daha sonra servis yapalım
Yumuşacık lokum gibi lezzetli patlıcan yemeğimizi afiyetle yemeniz dileğiyle
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt