iltasyazilim
FD Üye
Yemede Yanında Yat Ayva Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet ayva
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet limon
*1 adet tarçın
*1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 çay bardağı soğuk süt
*1 yemek kaşığı Antep toz
Yemede Yanında Yat Ayva Tatlım Tarifi Yapılışı İlk olarak limonlu suyumuzu hazırlayalım Küçük bir leğene yarım limonumuzu sıkalım 4 yarım ayvaya yetecek kadar su dolduralım leğene Limonu ekleyelim Kabuğunu doğrayıp ikiye böldüğümüz ayvaları limonlu suya atalım ki kararmasın( yoksa anında kararıyor hem hafifte ekşilik katıyor) çekirdeklerini atmıyoruz Tencerenin dibine çekirdekleri, tarçını, 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz, 4 yarım ayvayı tencereye yerleştirdikten sonra her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı toz şekeri ekliyoruz Ocağın en küçük gözüne tencereyi koyup en kısık ayarda pişiriyoruz, ne kadar yavaş pişerse o kadar güzel oluyor 1 saat bole tıngır mıngır pişiriyoruz En son kalan limonun yarısının suyunu tencereye sıkıyoruz Öylede bi 10 dk daha pişiriyoruz Bu sırada kremşantiyi hazırlıyoruz Dolaba atıyoruz 10 dakikadan sonra ayvayı ocaktan alıp taşa koyalım soğusun Soğuduktan sonra 4 yarımı tabağa çıkarıp kremşanti ve toz anteple süsleyelim Sonrada gene dolaba Afiyet olsun İlk tarifim bir hata yaptıysam affola Mutlaka denemelisiniz çok hafif bir tatlı
*2 adet ayva
*8 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet limon
*1 adet tarçın
*1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
*1 çay bardağı soğuk süt
*1 yemek kaşığı Antep toz
Yemede Yanında Yat Ayva Tatlım Tarifi Yapılışı İlk olarak limonlu suyumuzu hazırlayalım Küçük bir leğene yarım limonumuzu sıkalım 4 yarım ayvaya yetecek kadar su dolduralım leğene Limonu ekleyelim Kabuğunu doğrayıp ikiye böldüğümüz ayvaları limonlu suya atalım ki kararmasın( yoksa anında kararıyor hem hafifte ekşilik katıyor) çekirdeklerini atmıyoruz Tencerenin dibine çekirdekleri, tarçını, 1 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz, 4 yarım ayvayı tencereye yerleştirdikten sonra her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı toz şekeri ekliyoruz Ocağın en küçük gözüne tencereyi koyup en kısık ayarda pişiriyoruz, ne kadar yavaş pişerse o kadar güzel oluyor 1 saat bole tıngır mıngır pişiriyoruz En son kalan limonun yarısının suyunu tencereye sıkıyoruz Öylede bi 10 dk daha pişiriyoruz Bu sırada kremşantiyi hazırlıyoruz Dolaba atıyoruz 10 dakikadan sonra ayvayı ocaktan alıp taşa koyalım soğusun Soğuduktan sonra 4 yarımı tabağa çıkarıp kremşanti ve toz anteple süsleyelim Sonrada gene dolaba Afiyet olsun İlk tarifim bir hata yaptıysam affola Mutlaka denemelisiniz çok hafif bir tatlı