En Yeterli Mutfak Aletleri
Aletlerle çılgına dönmek elde değil. Pilav pişiriciler (teflonlar), mikserler, tost makineleri, düdüklü tencereler, havalı fritözler, hamur yoğurma makinesi, bakır kapkaçaklar vs. liste uzayıp gidebilir. Neredeyse her muhtemel pişirme yolu yahut yemeği için bir alet var günümüzde.
Bu aygıtların birçoğunun avantajları olsa da, en az seviyede alet kullanmak istiyorsanız şayet şu üç aygıt en kullanışlı olanlardan sayılabilir.
1. Yüksek Güçlü Karıştırıcı
Bilhassa smoothie'ler, salata sosları, şerbetler yahut bitki bazlı sütler yapmak ve materyalleri tek tip sıvı haline getirmek için kullanılır.
Karıştırıcılar kelam konusu olduğunda, yelpazenin bir ucunda üstün güçlü ve kaliteli olanlar vardır, fakat bunlar çoklukla yüksek fiyata satılırlar. Ama uygun olanları da alınabilir. Karıştırıcılar yahut genel olarak tüm aygıtlar hakkında bahsetmeye bedel iki değerli şey vardır:
-
Watt ne kadar yüksek olursa o kadar güzeldir, zira bu fındık ve tohum üzere şeyleri karıştırmanın daha güçlü olacağı manasına gelir. -
Kaliteli olsun fakat bir tane olsun prensibini edinebilirsiniz, zira onu yıllarca kullanacaksınız. Mutfaktaki hayatımızı çok daha keyifli ve kolay hale getirecektir.
Aldığım en sık sorulan sorulardan biri:
"Mutfak robotu yerine blender kullanabilir miyim?"
Blender ve mutfak robotu benzeri görünüyor: bıçakları var, yiyecekleri karıştırıyorlar lakin büsbütün farklı gayelere hizmet ediyorlar.Blender, sıvı olan şeyleri karıştırmak içindir; mutfak robotu ise daha yarı katı olan şeyleri karıştırır. Bunlar badem yağı, tahin ve humus üzere kremalı soslar olabilir. Bir mutfak robotu ile güç topları, falafel, hurma ve kek üzere tatlılar yahut barların tabanını yapabiliriz. Hamur yoğurmak için bile bir mutfak robotu kullanabiliriz.
Bilhassa çok istikametli olduğu göz önüne alındığında, bir mutfak robotu (belki de blenderden daha fazla) tavsiye edilmelidir!
Bir mutfak robotu ile meskende kendi badem ezmesini nasıl yapacağınızı öğrenin !
3. El Blenderi
Stüdyo el blenderi üç modülden oluşur. Biri çorbaları püre haline getirmek için kullandığımız daldırma blender. Bunlardan biri, hindistancevizi kırbaç yahut beze yapmak için kullandığımız bir çırpma teli. Son olarak, favorimiz küçük mutfak robotu. Bu bölmeyi az ölçüde sos, pesto yahut kremalı soslar yapmak için kullanıyoruz. Bu şeyin yararları şunlardır:
-
Hepsi bir ortada: Bu üç bilhassa birlikte, her alanda çok kullanışlıdır! -
Kompakt: Küçüktür ve neredeyse hiç yer kaplamaz. -
Temizlemesi kolay: Bilhassa küçük bir şey yaparken büyük bir mutfak robotunu temizlemek istemiyorsak, temizlemesi çok kolaydır. -
Uygun fiyatlı: Nerede bulursak bulalım, tüm set epeyce uygun fiyatlı olma eğilimindedir.
Aletler bir yana, neredeyse her gün kullandığımız iki temel ekipman kesimi daha var.
4. Yıllarca Kullanabileceğiniz Çelik Tencere
-
Çok istikametli: Makarnalar, çorbalar yahut çabucak hemen her şeyi yapmak için kullanıyoruz! Ayrıyeten hem ocakta hem de fırında kullanılabilir. -
Yapışmaz: Yapışmaz taban, pişirmeyi ve temizlemeyi çok daha kolay hale getirir! -
Açık renk: İçi açık bir renktir, bu nedenle işlerin çok çabuk kızardığını anlamak kolaydır. -
Isıyı fiyat -
Ömür uzunluğu garanti: Yıllarca kullanacağımız mutfak modüllerinden biridir.
5. Keskin Bıçaklar
Neredeyse her şey için kullandığım iki bıçak çeşidi var: Zerzevat ve kuruyemişleri doğramak için şef bıçağı ve meyve kesmek için soyma bıçağıdır. Hakikaten yeterli bir bıçak bileyici almayı da düşünün zira zerzevatları, bilhassa de tatlı patates yahut kabak üzere şeyleri keserken keskin bıçaklar her şeyi değiştirir. Ayrıyeten kör bir bıçakla kesmek daha tehlikelidir.
Üstteki 5 öğenin listesi: blender, mutfak robotu, el blenderi, çelik tencere ve bıçaklar, yeni başlayan herkese tavsiye edeceğimiz 5 temel öğedir. Bunlar en sık kullandığımız ve mutfakta yemek yapmayı çok daha zahmetsiz ve keyifli hale getiren araçlardır.
Bu 5'inin yanı sıra, öteki birkaç mutfak eşyası da değinilmeyi hak ediyor:
Kahve Öğütücü
İsminden da anlaşılacağı üzere, kahve öğütücüyü kahve öğütmek dışında keten tohumunu öğütmek için de kullanabiliriz. Keten tohumu öğütüldüğünde, daha süratli sertleşebilir yahut berbatlaşabilir, bu nedenle bir seferde sadece küçük bir ölçüsü karıştırmak en uygunudur. Kahve öğütücü bu işi sahiden uygun yapıyor. Bu zarurî bir makine değil, zira kahve yahut öbür materyalleri öğütülmüş olarak satın alabiliriz. Lakin tazeliğin yahut besinlerin yeni öğütüldüğündeki tadının çok daha yeterli ve keyifli olabileceğini biliyoruz.
Sarımsak Ezici
Toz sarımsak ve ezilmiş sarımsak tanımlara farklı bir lezzet katıyor. Acelemiz olduğunda süratlice yemeklere eklemek için sarımsağı ezebiliriz. Sarımsakları bir şef bıçağıyla doğrayabiliriz, fakat bazen yalnızca sarımsak ezici ile işi çarçabuk bitirmek isteyebiliriz.
Tahta Kaşıklar ve Silikon Spatulalar
Tahta kaşıklar ısınmaz ve tencerenizin içini çizmez. Birkaç adede sahip olmak kolaylık sağlayabilir.
Silikon spatulalar, yiyeceğin her son modülünü çıkarmak istediğimizde, mutfak robotunun içini temizlemeye sahiden yardımcı olur. Ayrıyeten kek hamuru üzere yapışkan bir karışım yayarken de hakikaten yardımcı oluyor.
Ölçü Kapları ve Kaşıkları
Birçok ülkenin yiyeceklerini bardak ve kaşık kullanarak ölçü yerine kullandığını biliyoruz, lakin kimi ölçü kapları ve kaşıklarının elinizde olması nitekim gereklidir.
Hava Geçirmez Kaplar
Artık yiyecekleri, hazırladığımız gereçleri yahut dondurucudaki şeyleri saklamak için hava geçirmez kaplar kullanıyoruz. Ayrıyeten işe yahut okula öğlen yemeğini getirdiğimiz vakit için mükemmel bir yemek kabı. Hava geçirmez olmaları yiyecekleri daha uzun mühlet taze fiyat ve dökülmeleri önler.
Kesme Tahtaları
Kesme tahtalarımızı yalnızca kesim için kullanmıyoruz. Bunları servis tabağı ve sıcak yemeklerin dinlenme yeri olarak da kullanırız.
Su Isıtıcısı
Ocakta bir tencerede su kaynatabilmemize karşın, bir su ısıtıcısı süratlidir. Su kaynadığında birden fazla kapandığı için bebek bakıcılığı yapmamıza gerek yoktur. Ayrıyeten, suyu evvelce kaynatmak için bir su ısıtıcısı kullanmak, makarna üzere kaynamış su gerektiren tarifler için pişirme mühletini kısaltmaya yardımcı olur.
Tencere ve Tavalar
Kızartmalarımız yahut pankek üzere tavada kızartma tekniği gerektiren rastgele bir şey için geniş tabanlı bir tava kullanırız. Ayrıyeten, bir yahut iki porsiyon çorbayı tekrar ısıtmak için kullandığımız daha küçük bir tenceremiz de olmalıdır.