iltasyazilim
FD Üye
Köftenin Daha Lezzetli Olması İçin
Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır
Etleri Yumuşatmak İçin
Limon suyu etleri yumuşatır Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmektir
Ekmeğin Küflenmemesi İçin
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız Ancak buna rağmen ekmeğin küflenmesi çok olur Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine tuz koymayı da ihmal etmeyin
Salataya Doğranacak Soğan
Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem soğan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüşlü olur
Et Pişmiyor mu?
Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak
Etler Çok Sertse
Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır
Şekerlenen Reçeller
Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir
Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır Bu tamamen yanlıştır Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir Çayınızı en fazla 10 dakika saygılarımla alındıdır
Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır
Etleri Yumuşatmak İçin
Limon suyu etleri yumuşatır Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmektir
Ekmeğin Küflenmemesi İçin
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız Ancak buna rağmen ekmeğin küflenmesi çok olur Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine tuz koymayı da ihmal etmeyin
Salataya Doğranacak Soğan
Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem soğan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüşlü olur
Et Pişmiyor mu?
Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak
Etler Çok Sertse
Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır
Şekerlenen Reçeller
Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir
Lezzetli Çay Nasıl Demlenir
Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır Bu tamamen yanlıştır Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir Çayınızı en fazla 10 dakika saygılarımla alındıdır