Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.
Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşayana kadar haşlamazsanız, reçel kıvam aldığında meyveler sert kalır.
Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz.
Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli.
Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin.
Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin.
Patatesleri kızartırken birbirine yapışmasını istemiyorsanız dilimledikten 2-3 su yıkayıp süzülmeye bırakın.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın.
Kapağını açıp kullandığınız salçanın bozulmasını istemiyorsanız kaşıkla salçanın üzerini düzeltip biraz zeytinyağı dökün.
Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.
Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşayana kadar haşlamazsanız, reçel kıvam aldığında meyveler sert kalır.
Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz.
Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli.
Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin.
Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin.
Patatesleri kızartırken birbirine yapışmasını istemiyorsanız dilimledikten 2-3 su yıkayıp süzülmeye bırakın.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın.
Kapağını açıp kullandığınız salçanın bozulmasını istemiyorsanız kaşıkla salçanın üzerini düzeltip biraz zeytinyağı dökün.
Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.