Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yemek yerken duyularımız nasıl çalışıyor?

Yemek yerken duyularımız nasıl çalışıyor?
0
69

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Yemek Yemek yerken duyularımız nasıl çalışıyor?


Koku ve tat alma sorunları hayatımızı geniş ölçüde etkilediği biliniyor Çünkü bu duyularımız doğru hayattan tat alıyoruz, yeme arzumuz doğuyor





Ancak yediklerimizin tadını alamayınca daha az yemek yemek yeriz

Fakat, BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, bir şey yediğimizde yalnızca koku ve ağız tadı duyularımız yok ayrı olarak düşündüğümüz bütün duyularımız birlikte çalışıyorlar

Görme: Kırmızı veya turuncu renkler, yiyecekleri daha tatlı algılamamıza neden oluyor ve böylece şeker ihtiyacını azaltıyor Maalesef tuzluluk oranı için herhangi bir renk ilişkisi bulunmuyor böylece, burada beyninizin marifetlerini kullanabilirsiniz

İnançlar: Önceki duyusal bağlar yargılarımızı karartabiliyor Batılı ülkelerde vanilya, karamel ve çilek kokusu tatlı tadının algılanmasını artırıyor Ama, Batılı olmayanlar bu tatlı kokuların bazılarını tanımlayamıyor Böylece bu kişilerde tat artışı olmuyor

Koku: Algıladığımız lezzetlerin yüzde 80'inin burnumuzdan geldiğini düşünürüz Ancak, Oxford Üniversitesi'nden Prof Dr Charles Spence, ise bunu vantrologlukolarak isimlendiriyor Bu da duyularımızın hepsinin ağzımızdan geldiği anlamına geliyor

tat alma: Dilinizdeki tat alma tomurcukları tatlı, ekşi, tuz, acı ve lezzeti seziyor Fakat, bu işlem sadece tadın diğer duyularla birleşmesiyle oluşuyor

Dokunma: Yiyeceklerin kıvamını, kalınlığını artırma tat yoğunluğunda sapmaya neden oluyor Bir teoriye tarafından, kıvam artınca lezzet molekülleri lezzet tomurcuklarına ulaşmakta daha pozitif zorlanıyor

Ses: Gıdanın kıtırtısı ve çıtırtısı bizim algılayışımızı etkiliyor Daha yüksek eğimli sesler çıtırtı sesinin daha ham, taze olarak algılanmasını sağlıyor Hatta, yiyeceğin isminin anlamı bile yiyeceğin nasıl kavranacağı konusunda bir etmen olabiliyor
Süre Online
31 Ekim , Cumartesi *
 
858,496Konular
981,677Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt