Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yemeklere aroma katmanın sağlıklı ve lezzetli yolları

Yemeklere aroma katmanın sağlıklı ve lezzetli yolları
0
96

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Baharat ve ceşnilerin doğru kullanımı, lezzet icin olduğu kadar sağlık icin de onemlidir Yağ ve sodyumu azaltmak isterken lezzetsiz yemeklerle karşı karşıya kalabilirsiniz Bu yuzden, aileniz icin hazırladığınız sağlıklı ve sade yemeklere aroma ve lezzet katmanın bir yolunu bulmanız gerekecektir
Lezzet

Bir yemeğin tadını duzeltmeye başlamadan once nicin guzel bir tadı olmadığını değerlendirmeniz gerekmektedir Aşcılar ve gurmeler tarafından kabul edilen acı, tatlı, ekşi ve tuzlu olarak dorde ayrılan genel gecer tat duyuları bulunur Umami adı verilen beşinci tat da son zamanlarda bu tatlar arasına girmiştir ve soya sosu ve domates gibi “etli tatları tanımlamak icin kullanılır Tat bilimi bu beş tatla sınırlı olmasa da, evde yemek pişiren insanlar icin bu konseptin farkında olmak iyi bir başlangıc olacaktır
Sağlık ve Lezzet

Tuz, sağlığınıza faydadan cok zarar getirir fakat asıl kullanım alanı, yemeklere katıldıktan sonra aromasının pek hissedilmediği mutfak değil sofradır Değişiklik olarak deniz tuzu da kullanabileceğinizi bilmenizde fayda var Mineral iceriği sayesinde duşuk mikatrda kullanıldığında bile doyurucu bir tuz aroması verir Taze karabiber de acı tadının yanında oldukca keskin bir aromaya sahiptir Karabibere karşı hassasiyeti olan kimseler, bunun yerine kırmızı, beyaz ve yeşil biberleri deneyebilirler Tatlı bir aroma gerektiren yemekler icinse beyaz şeker yerine pekmez ve agav nektarı kullanılabilir
TuzSade yemeklere sofra tuzu kullanmadan tat vermenin ceşitli yolları bulunur Bu yontemler, mutfağınızda sıklıkla kullandığınız ceşitli baharatlar ve bitkilerin kullanım alanını da genişletir Orneğin, tarcın sadece tatlılarda kullanılan bir baharat değildir Fırınlanmış fasulyeye derin bir aroma katmak istediğinizde tarcın kullanabilirsiniz Bir tutam hindistan cevizi, yeşil sebzelerin kullanıldığı yemeklere harika bir aroma katar ve doğru kullanıldığında beyaz sosların yerini buyuk olcude alabilir Hardal yaprağının biberimsi tadı ya da rokanın hafif acılığı gibi tatlar da yemeklerde kullanıldığında yeşillikleri on plana cıkarır Kırmızı biber de oldukca yoğun bir aroma icerir fakat sap ve tohumlarını ayıklayarak bu aromayı inceltmeniz gerekebilir Yoğurt ve peynir gibi sut urunleri ve baharatların birlikte kullanımı da acı tatların bastırılması acısından oldukca kullanışlıdır
TavsiyelerEğer tıbbi bir sebebe bağlı olarak ceşni, tuz vb gibi besinlerden uzak durmanız gerekiyorsa yemeklerinize yeni bir malzeme eklemeden once doktorunuza danışın Tuketmenizin bir sakıncası olmayan besinleri bile az miktarlarda kullanmaya başlayın ve yeni malzemelerin sindirimini ve aromasını hafifletmek icin et ve patates gibi yemeklerle birlikte tuketin Yemeklere ozellikle daha once kullanmadığınız ceşnileri az miktarda ve dikkatli bicimde katın Ayrıca, aileniz icin butun yemekleri siz hazırlıyorsanız, size guzel gelen tadın butun aile bireyleri icin guzel olamayabileceğini de unutmayın Baharat ve ceşnileri farklı ve egzotik bicimde kullanmanın yollarını oğrenmek icin Hint ve Asya mutfakları gibi dunya mutfaklarına bir goz atın
 

Similar threads

Jambon, salam ya da hindi eti iceren bir sandvic lezzetli bir yemek seceneği gibi gozukebilir fakat yediğiniz yemeğin icerdiği sodyum oranı hakkında buyuk ihtimalle bir bilginiz yok Şarkuteri urunleri raflara konulmadan once bircok işlemden gecer ve cok fazla katkı maddesi icerirler Bu katkı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
En faydalı baharatlar Hangi baharat neye faydalıdır bilmek istermisiniz konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde bbaharatların faydaları hakkında bircok bilgi elde edilmiştirBaharatlar hakkınd abilmek ve oğrenmek istediklerinizi aşağıdaki yazımızda oğrenebilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Türk kahvesi, su, kahve ile yapılan bir kahve çeşididir. Aslına baktığınızda yapımı oldukça basit, gerekli malzemeler ise minimum ölçüdedir. Fakat Türk kahvesini daha değişik bir tada dönüştürecek farklı bir yapım şekli daha var. Sosyal medyada hızlıca yayılmış, soda ile yapılan kahve videoları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Pimento, İspanyolca bir sozcuk olan ve biber anlamına gelen pimienta’dan turemiştir Kalp şeklindeki bu biberler, salatadan krem peynire her turlu yemekte kullanılır ve yeşil zeytinlerin ortasındaki kırmızı şeyler de bu biberlerdir Pimentolar tatlı biberlerdir ve dolmalık biber gibi kozlenebilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
En Faydalı Baharatlar nelerdir Hangi baharat neye faydalıdır Baharatlar soslara verdiği eşsiz tadın yanında sağlığa sağladığı faydalarla da ilgi odağı olmayı başarıyor Sağlığa en faydalı baharatlar; KARABİBER Kadında olsun, erkekte olsun cinsel isteği artırır Karabiber cok ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt