Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yemeye Doyamayacağınız Enginar Kalpli, Ispanaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Yemeye Doyamayacağınız Enginar Kalpli, Ispanaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-a4c502fdb6458420e7b4e13b80ba6f8a2e41b72d.jpg

Fırından yeni çıkmış mis kokulu ekmekçilere karşı koymaz imkansız. Hem kolay hem de çok lezzetli bu tanım ile herkesi sofranın başına toplamanız garanti!




Enginar Kalpli Ispanaklı Ekmek

Hamur için:

3,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı kuru maya

1,5 su bardağı ılık su

50 gram zeytinyağı

1 tutam şeker

İç harç için:

1 paket krem peynir

1/2 SB eski kaşar peyniri

1/2 SB taze kaşar peyniri

1/2 SB izmir tulumu

1,5 SB Tukaş enginar kalbi

2 diş sarımsak

1 TK fesleğen

1/2 TK pul biber

3/4 SB ıspanak

Zeytinyağı

Sarımsaklı sos için:

7-8 diş sarımsak

1 TK tuz

Zeytinyağı

1 TK kekik

1 TK pul biber

Karabiber

Hamur için, mayayı ılık su ve şekerle karıştırın. 10 dakika bekletin. İçerisine zeytinyağını, unu ve tuzu ek edip yoğurun. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.

Sarımsaklı yağ için gerekli materyalleri karıştırın.

İç harç için, peynirleri rendeleyip hepsini güzelce karıştırın. Sonrasında içerisine yoğurt, ıspanak ve enginarı ekleyin. Son olarak sarımsak, fesleğen ve pul biberi ekleyip karıştırın. Pizza hamurundan toplar yapın ve içerisine harçtan koyup kapatın. Fırına güçlü bir kaba dizin. Hamurların üzerine sarımsaklı sosu sürün 190 derecelik fırında 25 dk pişirin.
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt