iltasyazilim
FD Üye
Yengeçli Krep Tarifi İçin Malzemeler 2 kişilik;
*150 gr yengeç eti (Marketlerin dondurulmuş ürünler bölümünde rahatlıkla bulunur )
*1 adet soğan
*120 gr kültür mantar ( 6 adet )
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
*14 su bardağı süt
*14 su bardağı krema
*30 gr tercihen gravyer yada eski kaşar rendesi
*Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
*2 adet krep hamuru
*Bağlamak için 2 adet yeşil soğan sapı
Yengeçli Krep Tarifi Yapılışı Tereyağı ocakta eritilir İnce doğranmış soğan ve mantar eklenir Mantar suyunu çekince yengeç eti eklenir Un eklenip krema ve süt ilave edilir Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber eklenir Altı kapatılır ve rende gravyer eklenir Taze soğan sapı kaynar suya atılır ve hemen soğuk suya koyulur Daha önceden reçetesini paylaşım yaptığımız krep hamuru hazırlanır ve yengeç harcı ortasına koyulur Taze soğan ile bağlanır Bohça şekli verilir Yine daha önce paylaşım yaptığım kırmızı biber sos ile sıcak servis yapılır*Afiyet olsun
*150 gr yengeç eti (Marketlerin dondurulmuş ürünler bölümünde rahatlıkla bulunur )
*1 adet soğan
*120 gr kültür mantar ( 6 adet )
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
*14 su bardağı süt
*14 su bardağı krema
*30 gr tercihen gravyer yada eski kaşar rendesi
*Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
*2 adet krep hamuru
*Bağlamak için 2 adet yeşil soğan sapı
Yengeçli Krep Tarifi Yapılışı Tereyağı ocakta eritilir İnce doğranmış soğan ve mantar eklenir Mantar suyunu çekince yengeç eti eklenir Un eklenip krema ve süt ilave edilir Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber eklenir Altı kapatılır ve rende gravyer eklenir Taze soğan sapı kaynar suya atılır ve hemen soğuk suya koyulur Daha önceden reçetesini paylaşım yaptığımız krep hamuru hazırlanır ve yengeç harcı ortasına koyulur Taze soğan ile bağlanır Bohça şekli verilir Yine daha önce paylaşım yaptığım kırmızı biber sos ile sıcak servis yapılır*Afiyet olsun