iltasyazilim
FD Üye
Yengemin Kaynıyarığı Tarifi İçin Malzemeler
*1*tavuk göğsü
*2 kilo patlıcan
*1*demet maydanoz
*1*yemek kaşığı pirinç
*2 diş sarımsak
*3 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı pul biber
*4 sivri biber
*3 domates
*Tuz damak tadına göre
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı acı salça
Yengemin Kaynıyarığı Tarifi Yapılışı Patlıcan hariç bütün malzameleri doğrayın karış fırın ve daha sonra patlıcan yıkayın ve sonra tuzlayın 10 dakika bekletin ve sonra kızartın ben kızarttıktan sonra süzgeç koyuyorum, siz direk fırın tepsisine dize bilirsiniz patlıcanları çatal yardımıyla açın içini ve iç malzemeleri koyun ve sonra sosu için ılık su kaseye dökün ve çırpın ve Sonra fırın tepsisine dökün yavaş yavaş 250 derecede pişirin 1 saat
*1*tavuk göğsü
*2 kilo patlıcan
*1*demet maydanoz
*1*yemek kaşığı pirinç
*2 diş sarımsak
*3 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı pul biber
*4 sivri biber
*3 domates
*Tuz damak tadına göre
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı acı salça
Yengemin Kaynıyarığı Tarifi Yapılışı Patlıcan hariç bütün malzameleri doğrayın karış fırın ve daha sonra patlıcan yıkayın ve sonra tuzlayın 10 dakika bekletin ve sonra kızartın ben kızarttıktan sonra süzgeç koyuyorum, siz direk fırın tepsisine dize bilirsiniz patlıcanları çatal yardımıyla açın içini ve iç malzemeleri koyun ve sonra sosu için ılık su kaseye dökün ve çırpın ve Sonra fırın tepsisine dökün yavaş yavaş 250 derecede pişirin 1 saat