Yeni Bir Sayfadan Sana Bakmak Herşey yapilabilir Bir beyaz kağıtla Uçak örneğin uçurtma mesela Altına konulabilir Bir ayağı ötekilerden kısa olduğu icin Sallanan bir masanın Veya siir yazılabilir Süresi ötekilerden kısa Bir ömür üstüne Bir beyaz kağıda Herşey yazılabilir Senin dışarıya Güzelliğine benzetme bulmak zorlama Sen iyisimi sana benzemeye çalış Herşeyden, Bir gülden bir birincil bir sonbahardan sor Olur Ya tabiattadır çaresi Senin bir çiçeğe bu dek benzemenin Ve benim Bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim Anlarım bitkiden filan Fakat anlatamam Toprağın güneşle konuşmasını Sana çok benzer bir çiçek aracılığıyla Sen bana ışık ver yeter Bende filiz çok Köklerim içimde gizlidir Gelen, dışarı giden, açan, soran, yara, budak değil Bir şiir istersin İçinde benzetmeler olanKusura bakma sevgilim Heybemde sana benzeyecek değin Güzel bir şey değil Uzun bir yoldan gelen Tedariksiz katıksız bir yolcuyum Zarar Görmüş yarasız sevdalardan geçtim Koynumda bir beyaz kağıt boşluğu Herşeyi anlattım Olan olmayan acıtan sancıtan Bilsem ki sana ulaşmak içindi Tüm mola sancıları Tüm satabilize arkadaşlıklar Daha süratli koşardım Severadım gelirdim Gözlerinin mercan maviliğine Sana görmek Suya bakmaktır Sana görmek Bir mucizeyi anlamaktır Sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır Aşk sorgusunda şahanem Yalnız kelepçeler sanıktır Ne yazsam olmuyor Çünkü bilenler hatırlar Ayrıca yapılmış keza yapma çiçek satanlar Bahçıvanlar yok tüccarlardır Sen öyle göz Sen pek toprak ve güneş ortaklığı Sen teninde cennet kayganlığı iken Sana şiir yazmak ahmaklıktır Bir tek söz kalır Dişlerimin arasından Ben sana gülüm derim Gülün ömrü uzamaya başlar Verdiğim bütün sözler Sende kalsın isterim Ben sana gülüm derim Gül sana benzediği için baki Yazdığım bütün şiirler Sana başlayan bir kitap için önsöz Sana görmek Bir beyaz kağıda bakmaktır Herşey olmaya hazırlanmış Sana görmek Suya bakmaktır Gördüğün suretten utanmak Sana bakmak Tüm rastlantıları reddedip Bir mucizeyi anlamaktır Sana bakmak Allah'a inanmaktır Yılmaz Erdoğan 1