iltasyazilim
FD Üye
Yeni Çıktı Fırından Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Dış Kısmını Bulamak İçin :
*2 yemek kaşığı pekmez
*4 yemek kaşığı su
*Kavrulmuş susam
İç Malzemesi :
*Maydanoz
*Lor peynir
Yeni Çıktı Fırından Çıtır Simit Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı karıştırma kabına alalım Üstüne temiz bir bez kapatarak köpük köpük olana kadar yaklaşık beş dakika mayalandıralım Un hariç bütün malzemeleri katıp yoğuralım Unu bir bardak bir bardak şeklinde koyalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini örterek yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyelim Hamur mayalanırken susamları yağsız tavada kavuralım İç harcı için maydanoz ve peyniri ayarlayalım Pekmezimizi su ile karıştıralım Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp merdane ile açalım İçerisine iç harçtan koyup saralım ve iki parmak kalınlığında kesip önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 180 derece fırında kızarana dek pişirelim Yaklaşık 20 dakika Afiyete olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Dış Kısmını Bulamak İçin :
*2 yemek kaşığı pekmez
*4 yemek kaşığı su
*Kavrulmuş susam
İç Malzemesi :
*Maydanoz
*Lor peynir
Yeni Çıktı Fırından Çıtır Simit Tarifi Yapılışı Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı karıştırma kabına alalım Üstüne temiz bir bez kapatarak köpük köpük olana kadar yaklaşık beş dakika mayalandıralım Un hariç bütün malzemeleri katıp yoğuralım Unu bir bardak bir bardak şeklinde koyalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Hamurumuzun üzerini örterek yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyelim Hamur mayalanırken susamları yağsız tavada kavuralım İç harcı için maydanoz ve peyniri ayarlayalım Pekmezimizi su ile karıştıralım Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp merdane ile açalım İçerisine iç harçtan koyup saralım ve iki parmak kalınlığında kesip önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 180 derece fırında kızarana dek pişirelim Yaklaşık 20 dakika Afiyete olsun