elektronikci
FD Üye

Adıyaman'da mezarlığı ziyaret eden öğrencilerin ağlama sesiyle fark ettikleri ve bedeni toprağa gömülü buldukları bebeğin annesi ile anneannesi, isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı.
İki gün evvel mezarlık ziyaretinde bulunan lise öğrencileri, vücudunun bir kısmı toprağa gömülü yeni doğan bir bebek bulmuştu.
Anne ve anneannesi gözaltına alındı
'Fatma' ismi verilen bebeğin sıhhat durumu düzgün olduğu belirtilirken, polis takımları araştırma sonucu bebeğin ismi açıklanmayan annesi ve anneannesini gözaltına aldı.
"Yasak alaka yaşadım, gebe kaldım "
Emniyetteki sorgusunda bebeği mezarlığa bıraktıklarını itiraf eden annenin 'Eşim cezaevine girdikten sonra yasak alaka yaşadım. Bu münasebetten gebe kaldım ve kız bebek dünyaya getirdim. Doğumun akabinde meskene gelince annem ile birlikte bu durumu kimseye açıklayamayacağımız için bebeği bir yere bırakma kararı aldık. Daha sonra birçok kişinin ziyaret edeceği mezarlığa gittik ve burada bir mezarın yanına bıraktık' dediği belirtildi.
İsimli denetimle hür kaldılar
Sorgunun akabinde anne ile anneanne sevk edildikleri adliyede isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. Öte yandan hafta içinde taburcu edileceği belirtilen bebek devlet muhafazasına alınacak.