Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilir

0
190

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95

(1) Cumhurbaşkanı halk göre seçilir
(2) Seçim genel, eşdeğer ve kuytu oyla, tüm yurtta aynı günde, adalet idare ve denetimi aşağı yapılır
(3) Seçmen, oyunu tam bir serbestlikle kendisi kullanır
(4) Oyların sayımı, dökümü ve tutanaklara bağlanması açık olarak yapılır
(5) Cumhurbaşkanı seçimleri beş yılda bir yapılır Bir kimse azami iki kez Cumhurbaşkanı seçilebilir
(6) Cumhurbaşkanı seçimi, Cumhurbaşkanının devir süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir şekilde boşalması hâlinde ise boşalmayı peşine düşüp takip eden altmış gün içinde tamamlanır Cumhurbaşkanı tercih dönemi, Cumhurbaşkanının ödev süresinin dolmasından önceki altmışıncı gün, makamın herhangi bir şekilde boşalması hâlinde ise boşalmayı peşine düşüp takip eden gün başlar
(7) İkinci fıkrada öngörülen süreler içinde seçimin tamamlanması nedeniyle, Yüksek Seçim Kurulu kadar, tercih takvimi resen belirlenir ve ilân edilir *

Similar threads

Yeni duzenleme ile Cumhurbaşkanı Nasıl Secilir (1) Cumhurbaşkanı halk tarafından secilir (2) Secim genel, eşit ve gizli oyla, butun yurtta aynı gunde, yargı yonetim ve denetimi altında yapılır (3) Secmen, oyunu tam bir serbestlikle kendisi kullanır (4) Oyların sayımı, dokumu ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Idare Yapısı Hakkında Bilgi Türkiye Cumhuriyeti Yönetim Yapısı Hakkında Veri Türkiye Cumhuriyeti'nin Idare Yapısı TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YÖNETIM YAPISI Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yönetim Yapısı: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim yapısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilir? Cumhurbaşkanı seçim süreci 1982 tarihli Anayasamızın 101 ve 102. maddelerinde düzenlenmiştir. Aşağıda bu iki madde temel alınarak hazırlanmış 6 soru ve 6 cevap yer almaktadır. Seçim süreci bu açıklamalara göre yürütülecektir. Kimler Cumhurbaşkanı seçilebilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
229
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaç kişi oy kullandı? AA'nın Seçim 2018 tablosunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener'in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş'ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu'nun oy oranının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Devletin Yasama Yürütme Ve Hak Organları Neler?, Devletin temel organları, Devletin Yasama Yürütme Ve Yargı Organları, Yasama Yürütme Ve Yargı Organları , Devletin Esas Organları Güçler ayrılığı ilkesine emrindeki olarak Tüzük'da yasama, yürütme ve adalet organları ile kimi halk kurum ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt