Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeni IP Standardı IPv6: Google Her Zaman Bir Adım Önde

Yeni IP Standardı IPv6: Google Her Zaman Bir Adım Önde
0
192

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Günümüzde kullanmakta olunan IP standardı, IPv4’ün kapasitesi 2011 yılında dolmuş olacak 4 milyar kişi kapasitesine sahip olan IPv4 standardı 2011 yılında yetmez hale gelecek Bu nedenle yakın gelecekte IPv6’ya geçilmesi planlanıyor Fakat bu yeni standarda geçmek öyle pat diye gerçekleşemiyor Şu an için dünya çapında sadece 13 adet kök sunucuda ve deneysel bazda kullanılmak üzere kurulmuş şirket ağlarında bulunuyor Şirketlerin önümüzdeki yıllarda yavaş yavaş IPv6’ya geçmesi beklenirken işletim sistemlerimiz buna çoktan hazır Google kullanılan her gerekli teknolojide önder olma çizgisini koruyor ve IPv6 standardı için hizmet veren arama motorunu açtı bile Bu sayfa kullanıma açık fakat sadece IPv6 standardına sahipseniz görüntüleyebiliyorsunuz Türk Telekom bu standardı ne zaman uygulamaya koyar bilinmez fakat dünya ile aynı zamanlarda entegre olacağımız muhakkak