N
nidakeles
"Herkese merhabalar
Yeni Yıl Pastası
ADIM 1
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Şeker ve yumurta sarılarını bir kabın içerisinde köpürene kadar çırpıyoruz.
ADIM 2
Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip bir spatula ile içten dışa doğru karıştırıyoruz.
ADIM 3
Başka bir kabın içerisinde yumurta beyazı ve tuzu ekleyip köpük olana dek çırpıyoruz. Ardından diğer yumurta sarılarına spatula yardımı ile azar azar yumurta beyazından ekleyip karışana kadar içten dışa doğru karıştırıyoruz.
ADIM 4
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba ekleyip 170 derecelik fırında 55-60 dakika pişiriyoruz.
ADIM 5
İlk 10-15 dakika fırının kapağı hafif açık kalacak şekilde bırakıyor ardından dışarı çıkarıp soğumasını sağlıyoruz.
ADIM 6
Kek hamurunu soğumaya bırakırken bu sırada kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Hazır kullandığımız paketin üzerindeki talimatlara göre kremamızı hazırlayoruz.
ADIM 7
Kremamızın iyice kıvam alması için buzdolabında bekletiyoruz. Soğuyan keki 3 eşit parçaya kesiyoruz.
ADIM 8
Keserken ip kullanılabilir. İlk kek tabanını servis tabağına alıp süt ile hafifçe ıslatıyoruz.
ADIM 9
Ardından hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Badem ve çikolata kırıklarından serpip tekrar krema sürüyoruz.
ADIM 10
Diğer kek parçasını da ekleyip süt ile ıslatıyor ve tüm kek tabanlarına aynı işlemi uyguluyoruz.
ADIM 11
Son olarak tüm yüzeyi krema ile kaplıyoruz. Üzerini zevkimize göre süslemek için orman meyvelerini ve nar tanelerini kullanıyoruz. Hazırladığımız pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis ediyoruz."
kaynak: Bizim tarifler
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
için size harika bir tatlı tarifimiz var.Yeni Yıl Pastası
ADIM 1
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Şeker ve yumurta sarılarını bir kabın içerisinde köpürene kadar çırpıyoruz.
ADIM 2
Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip bir spatula ile içten dışa doğru karıştırıyoruz.
ADIM 3
Başka bir kabın içerisinde yumurta beyazı ve tuzu ekleyip köpük olana dek çırpıyoruz. Ardından diğer yumurta sarılarına spatula yardımı ile azar azar yumurta beyazından ekleyip karışana kadar içten dışa doğru karıştırıyoruz.
ADIM 4
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba ekleyip 170 derecelik fırında 55-60 dakika pişiriyoruz.
ADIM 5
İlk 10-15 dakika fırının kapağı hafif açık kalacak şekilde bırakıyor ardından dışarı çıkarıp soğumasını sağlıyoruz.
ADIM 6
Kek hamurunu soğumaya bırakırken bu sırada kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Hazır kullandığımız paketin üzerindeki talimatlara göre kremamızı hazırlayoruz.
ADIM 7
Kremamızın iyice kıvam alması için buzdolabında bekletiyoruz. Soğuyan keki 3 eşit parçaya kesiyoruz.
ADIM 8
Keserken ip kullanılabilir. İlk kek tabanını servis tabağına alıp süt ile hafifçe ıslatıyoruz.
ADIM 9
Ardından hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Badem ve çikolata kırıklarından serpip tekrar krema sürüyoruz.
ADIM 10
Diğer kek parçasını da ekleyip süt ile ıslatıyor ve tüm kek tabanlarına aynı işlemi uyguluyoruz.
ADIM 11
Son olarak tüm yüzeyi krema ile kaplıyoruz. Üzerini zevkimize göre süslemek için orman meyvelerini ve nar tanelerini kullanıyoruz. Hazırladığımız pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis ediyoruz."
kaynak: Bizim tarifler
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sonrası ağzınızı tatlandıracak nefis bir tatlı paylaştık sizlerle umarım beğenirsiniz
Moderatör tarafında düzenlendi: