Yeni yıl bazen sahiden en yeni hoşlukları getirebilir.
Geçen yıl zorlukları yorgunlukları kadar çok hususî hoşlukları de yaşattı. Bu aralık ayı benim için tüm aralık aylarından çok daha kişisel . 2015 bana yep yeni bir sıklıklar getirdi. Bu bu yıl aralıktan ocağa yeni bir yıla kavuşurken içimdeki heyecanı sebebi olan his sözlere sığar mı bilemiyorum. Yıllardır bebeklerle , gebe analarla , evlatlarla çalışan bir mütehassısım. Daima onları ailemin bir modülü üzere hissetim.Dayılar ,teyzeler kuzenlerler ve kuzenlerimin bebekleri ,çocukları derken kalabalık bir ailem var. Bu nedenlerle daima kendimi şanslı hissetmişimdir. Bu yıl ise hepsinden de kişisel bişi oldu. Bunu deneyimlemek hepsinden kişisel bir baht. Dört ay evvel teyze oldum. Kaan bebeğe dört ay boyunca hikayeler anlattım. Onunla oyunlar oynadım . Anası kadar vakit ayıramasam da onunla vakit geçirmek kendi olmasına ek sağlamak kusursuz bir şey. Ve içimde ana olmaya dair çok güçlü gerçek kıpırtılar var. Zira kendim olabilme savaşını vermiş ve ayrılmış bir birey olarak benden ayrılmasını kabullenebileceğim bir varlığın içinde başlayan serüvenine dahil olmak istiyorum. Zira bence bir bebeğe ,bir evlada armağan edilebilecek en kıymetli şey kendi olma fırsatı. Yeni yıl için hislerimi yazama fikri oluşunca size 2015’te bana verilmiş en şık armağanı Kaan bebeği, ana olma isteğimi sizinle paylaşmak istedim. Ve haberlerin çok konuşulduğu yerküremizde hislere dair bir şey yaz yazmak istedim. Ve bu nedenle de evvel kendi hissimden başladım Yıl bitmeden terapist , gelişim psikoloğu ve aile danışmanı olarak sizinle paylaşmayı sevmeyi ve aile olmayı kolaylaştırcak bir kaç teklifte bulunmak isterim Yeni yıla girerken umumide hediyeleşiriz, paylaşaırız, heyecanlarınırız. Sahih ikramları seçmek için özeniriz. Armağanlar seçerken sevdiklerinizi mesut etmek ve hoş anılar bırakmak için uğraştığımız saatlerin ahir istediğimiz şey sevdiklerimizin yüzünde oluşan memnunluk tabirleridir. Bebeğin neşeli bir formda agulaması, evladın sevinçle yaşasın mükemmel demesi, yetişkinin samimi bir formda armağanını sahiplenmesi işte oldu dedirtir bize. Her gelen yeni yılda ikramlaşmalar, sofrada buşmalar ve öteki paylaşımlar sevdiğimizi mesut etmenin hazzını yaşatır . Ömrümüzde sevdiklerimizinle bahtiyar anılar ve yeterli hisler biriktirmek çok kıymetlidir.
Psikolog, pedagog ,aile danışman ve psiko terapist olarak bebeklerin, evlatların,annelerin ,babanın duygusu ile ilgileniyorum. Mesleğimde 17. Yılı bitirip on sekizinci yıla girereken tecrübeler ve haberlerim ışıgında bebeklerin daha ana karnında his belleklerini oluşturmaya başladığından çok emininim . Üç yaş öncesinde ne yaşadıklarını hatırlasamasalarda bebekler analarının pederlerinin ve etraflarında ki sair bireylerin hislerinden etkilemektediler. Böylelikle bebeklerin tevellüt anı dahil tüm anıları, hayat uzunluğu yaşa başa bakmazsızın memnun başarılı ,özgüvenli ve sağlıklı kalmaya , kaliteli hayat sürdürmeye tesir etkilemektedir. Bugüne kadar hislerle ilgilenirken evvel kendi hislerinin mimarı olmayı ve kendimi değiştirmeyi kendime verilmiş en büyük ikram olarak gördüm. Kendime beğendiğim eserleri alırken bir dakika kendi içime bakıp bana ne hissettirdiğini anlayıp sonra satın aldım. 31 Aralık 20015 akşamı içinde o denli yapıcağım. Sevdiklerime süpriz yapmayı çok çok seven bir beşerim. Sevdiklerime , hayatıma kıymet katan hoş kişilere armağan seçerken onların beğenileri ile benim onlar için olan hoş hislerimi birleştirerek seçimler yaptım. Size bilindik gelecebilecek çok kıymetli bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Birebir devirde kendim için sizin için ve sevdiklerimiz bir temenni de bulunacağım. Dilerim sevdiklerinize hazırladığınız tüm hoş süprilerin içine koşulsuz sevgi koyasınız. Ve dilerim sevdikleriniz için yaptığınız tüm yatırımları kendiniz istediğiniz için yaptığınızı daima hatırlarsınız. Bu farkındalıkla onlara ayrılma ve kendi olma talihini tanırsınız. Ve yaptığınız ve yepamadığınız şeyler için bir dakika içinize bakıp yapabildiklerinizi için kendizi taktir edersiniz Ve dilerim yapamadıklarınızı için kendi yolculuğunuzu başlatacak iç güce ,inanca ve rehbere sahip olursunuz. 2016 ya kavuşa heyecanlarının ve 2016 daki his ve kanılarınızın isteklerinizi ve dileklerinizi kolay kolay getirmesi dileğiyle