Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yenilseydik Sorumlu Ben Olacaktım

Yenilseydik Sorumlu Ben Olacaktım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
YENİLSEYDİK SORUMLU BEN OLACAKTIM

Bir aralık konu İstiklâl Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gün önce olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki araç, gereç, personel kıtlığı bugün baskı tasavvur edilirdi Tümenlere binbaşılar, Kolordulara yarbaylar komuta ediyordu! Fakat, bu kadro canını dişine takmış bir ekipti Var elde etmek veya olmamak bu savaşın sonucuna bağlıydı 30 Ağustos bu ruh haletinin eseriydi Böyle bir dramı, ayrıca yazarı, keza baş aktörünün ağzından dinlemek müstesna bir mutluluktu O anılar Ata'yı coşturdukça coşturuyordu Anlatmalarında mübalağa yoktu Lakin bu anlatış öylesine canlı, öylesine plastikti ama, hepimiz heyecandan heyecana sürükleniyorduk Anlatışlarını şöyle bağladı:
İşte büyük başarı böyle müşterek bir eserdir Şerefler de ortaktır

Bu tevazu şaheseriyle konunun kapanacağını tahmin ediyorduk giderken Atatürk bir duraklama yaptı Sonradan içine dönük, adeta kendisiyle konuşur gibi ek etti:
Lakin yenilseydik yükümlülük müşterek olmayacak yalnız bana ait olacaktı

Bu belagat karşı gözyaşımı tutamadım Tarihin, zaferleri kendine maleden, yenilgileri ise maiyetine yükleyen sahte kahramanlarını hatırladım

Ord Prof Sadi IRMAK

Kaynak: Sadi Irmak, Ord Prof Atatürk'ten Anılar, 1978 *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt