Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yer Elması Mezesi

Yer Elması Mezesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yer Elması Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo yer elması
*1 adet orta boy soğan
*1 adet büyük boy havuç
*Yarım fincan pirinç
*1 fincan su
*Yarım limonun suyu
*Zeytinyağı
*Tuz, şeker
*Yarım demet dereotu

Yer Elması Mezesi Tarifi Yapılışı Soğanları minik küp küp doğrayıp yayvan bir tencereye koyuyoruz Üzerine kabukları soyulup ince halka şeklinde doğramış yer elmalarının yarısını yayıyoruz Üstüne güzelce (rengi açılana kadar) yıkanıp süzülmüş pirinçleri serpiyoruz Pirinçlerin üzerine kalan yer elmalarını yayıyoruz En üste ince halka şeklinde doğranmış havuçları yayıp üstüne de 1 çay kaşığı (tepeleme) şekeri serpiyoruz Sosu için: ayrı bir kapta limon suyu ve zeytinyağını (istediğiniz miktarda) tuzla karıştırıyoruz ve havuçların üzerine gezdiriyoruz Tencerenin kenarından 1 fincan suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz Su kaynayana kadar açık, sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar (benimki 25 dakikada pişti) pişiriyoruz (1 fincan su tam geliyor ama suyu iyice azalırsa, dibi tutmasın diye biraz su ekleyebilirsiniz Ancak piştiğinde suyunu tamamen çekmiş olacak, o yüzden fazla su eklememek gerekiyor) Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz
Not: Yer elmaları ve havuçlar hafif diri kalıyor Tamamen yumuşamasını beklemeyin Pirinçler güzelce pişti mi tamamdır
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt