iltasyazilim
FD Üye
Yer Fıstıklı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 tane yumurta
*2 tane kabartma tozu
*1 tane vanilya
*1 kase ayıklanmış yer fıstığı
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 5 su bardağı şeker
Süslemek için ;
*Yer fıstığı
Yer Fıstıklı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz bir tencereye su ve şekeri alıyoruz
*Şeker eriyene kadar öncelikle yüksek ateşte pişiriyoruz şekerimiz eriyince kısık ateşte yaklaşık 20 25 dk pişiriyoruz daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Şimdi hamurumuzu yapalım
*Sırasıyla önce yumurta ve şekeri bir kaba alıyoruz ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz
*Daha sonra süt ve yağımızı ekliyoruz, irmik ve unumuzu da azar azar ekliyoruz, en son kabartma tozu ve vanilyayı* da ekleyip iyice karıştırıyoruz
*Şimdi yer fıstıklarımızı robattan geçirip onuda hamurumuza ekliyoruz
*Yağlanmış tepsimize döküyoruz ve 180 derecede fırınımıza atıyoruz
*Yaklaşık 40 dk pişiriyoruz sonra fırından çıkarıp ilk soğuğu çıkınca şerbeti üzerine döküyoruz
Not; ben tatlımı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ettim herkese afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 tane yumurta
*2 tane kabartma tozu
*1 tane vanilya
*1 kase ayıklanmış yer fıstığı
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 5 su bardağı şeker
Süslemek için ;
*Yer fıstığı
Yer Fıstıklı Revani Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz bir tencereye su ve şekeri alıyoruz
*Şeker eriyene kadar öncelikle yüksek ateşte pişiriyoruz şekerimiz eriyince kısık ateşte yaklaşık 20 25 dk pişiriyoruz daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Şimdi hamurumuzu yapalım
*Sırasıyla önce yumurta ve şekeri bir kaba alıyoruz ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz
*Daha sonra süt ve yağımızı ekliyoruz, irmik ve unumuzu da azar azar ekliyoruz, en son kabartma tozu ve vanilyayı* da ekleyip iyice karıştırıyoruz
*Şimdi yer fıstıklarımızı robattan geçirip onuda hamurumuza ekliyoruz
*Yağlanmış tepsimize döküyoruz ve 180 derecede fırınımıza atıyoruz
*Yaklaşık 40 dk pişiriyoruz sonra fırından çıkarıp ilk soğuğu çıkınca şerbeti üzerine döküyoruz
Not; ben tatlımı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ettim herkese afiyet olsun