Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yer Hostesi

Yer Hostesi
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Yer Hostesi hosteslik başvurusu hosteslik kursları başvuruları thy yer hostesliği iş başvurusu thy yer hostesliği meslek 2011 Biletlerini bölge uçak yolcularının; uçağa bininceye kadar gerekli olan bütün işlemlerini yapan kişidir GÖREVLER Yolcunun bileti ve bagajlarını alarak uçağa binebilmesi için geçiş numarası ve valiz etiketi verir, Yurtdışına giden yolcuların pasaport, davetiye vb belgelerine bakar ve eksik işlemleri tamamlaması amacıyla ilgili yerlere yönlendirir, Yolcuların uçağa binmesi için zorunlu olan uyarıcı anonsu yapar (uçak kalkış saati, uçağın kalkış kapı numarası vb), Uçağa binen yolcuların isim, soyadı, cinsiyet, valiz sayısı ve bagaj kilosu gibi bilgileri kapsayan çizelgeleri doldurur, Uçağın emniyeti ve dengesinin kurulabilmesi için yükleme bölümündeki görevlilere bu çizelgeyi verir, Yolcuya verilen geçiş numarasını uçağa binmeden önce yolcudan alır, Özürlü, ihtiyar ve tek başlarına yolculuk eden (refakatsiz) çocukların bütün işlemlerini yapar ve uçağa bindirir Çocukların kimliklerini kontrol eder ve rapor düzenler, Uçaktan inen refakatsiz çocukları velisine teslim eder KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Telsiz, Telefon, Bilgisayar, Büro malzemeleri MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Yer hostesi olmak isteyenlerin; İnsanlarla irtibat kurabilen, İngilizce’yi iyi şekilde haberdar olan, Ofis işlerine ilgili, Itinalı, sorumlu, Fiziksel Olarak sağlam ve uzun zaman ayakta durabilecek dek dayanıklı kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Yer hostesleri; başlıca uçak şirketlerinin yer hizmetleri bölümlerinde ve havalimanında bulunan şirketlerin bürolarında devir yaparlar Egzersiz ortamı, temiz, düzenli ve ara sıra kalabalıktan dolayı gürültülüdür Egzersiz saatleri düzensizdir Vardiyalı çalışma, gece çalışmaları ve hafta sonu çalışmaları gerekir Iş temposu hareketli ve yoğundur Uçak yolcuları ve tur yetkilileri ile irtibat halindedir ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI Yer hostesleri uçak şirketlerinin bölümlerinde ve havaalanında yer alan şirketlerin bürosunda atama yaparlar Özel havayolu şirketlerinin çoğalmasıyla birlikte yer hostesine de duyulan gereksinim artmaktadır Ancak özel şirkette bu iş elemanı uzun yıllar çalıştırılmamakta ve kadrolarının kesintisiz gençleşmesi hedeflenmektedir Meslek yoğunluğunun eksik olduğu dönemlerde işten çıkarılmalar daha artı görülmektedir böylece çalışanlar kendilerini güvencesiz hissetmektedirler Havayolu şirketleri yarışma ortamında çalıştıkları için personelin şirket değiştirmeleri epeyce sık görülmektedir MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER İngilizce’yi haberdar olan elemanlar yer hostesi olarak THY Eğitim Müdürlüğünde 6 haftalık Temel Uygulamalı Eğitim programına katılabilirler Hem; oÇeşitli özel havayolu şirketleri, oÖzel Kurslar (Deulcom vb) mesleğin eğitim yerleri aralarında sayılabilir MESLEK EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Yer hostesleri havayolu firmalarının açmış oldukları sınavlar sonucu alınır Her firma kendi özel şartlarını bildiri eder Genelde bu koşullar şu şekildedir asgari lise tercihen yüksekokul mezunu almak, Iş ingilizcesini iyi bir derecede iyi anlamak, Sağlıklı ve bedence özürsüz olmak (Bütün teşekküllü hastaneden rapor edinmek gerekmektedir) Elemanlar yazılı ve sözlü sınavı kazandıktan sonradan kursa katılabilirler EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Yer hostesi adaylarına kendi firmalarının eğitim birimlerince temel ve uygulamalı eğitim verilmektedir Temel eğitim 2 ila 6 hafta olabilir Eğitim esnasında; uçak tiplerini tanıma, uçak biletlerini tanınma, evrak bilgileri, alıcı hizmetleri, halkla ilişkiler vb dersler verilir MESLEKTE İLERLEME Özel havayolu şirketlerinde en düşük 2 sene çalışan elemanlar eğer lise mezunu iseler şef, üniversite mezunu iseler denetmen olabilirler Yurt haricen seminerlere, ara eğitimlere katılarak kendilerini geliştirebilirler BURS, AIDAT VE KREDİ DURUMU Ödenti, şirketlere tarafından değişmektedir Ücretler genellikle asgari ücretin 2 ila 4 katı aralarında değişmektedir Çalışma süresi ve tecrübeye göre farklılaşmaktadır Meslek elemanları fazla çalışma ücreti ve ikramiye alabilmektedirler DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER Türk Hava Yolları, Özel havayolu şirketleri, İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri  

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt