Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yercekimi Yenildi !

Yercekimi Yenildi !
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Yercekimi Yenildi !

Kuantum fiziği yer cekimine karşı kazandı!

Amerikalı bilim insanları, cisimleri havada tutmanın nasıl başarılabileceğinin yolunu buldu

imagesyercekimiyenildi5ad391ba063a3

Henuz bir cismin havada tutulması gercekleştirilmedi ancak bilimciler, doğadaki en kucuk parcacıkları yoneten ilkelerden oluşan “kuantum mekaniğinin sır dolu guclerini kullanarak, bunun nasıl başarılabileceğinin yolunu keşfetti

Harvard Universitesi uygulamalı fizikci Federico Capasso ve ekibinin yaptığı bu calışma, Nature dergisinde yayımlandı

Kucuk nanoteknolojik makineler yapılmasına sağlayabilecek olan bu yontemde, molekullerin belirli birleşimleri oluşturularak, birbirlerini itmeleri sağlandı Bu “yeni gucun keşfinin, molekullerin havada tutulmasını sağlayabileceği, surtunmenin sıfır olduğu kucuk, yeni kuşak cihazların yapılmasını sağlayabileceği kaydedildi

Bu yeni guc, cok kucuk cisimlerin birbirlerine yaklaştıklarında birbirlerini cekmeleri esasına dayanıyor Bir Rus ekibi, molekullerin doğru bileşimi elde edildiğinde bu gucun tersine donebileceğini, yani cisimlerin birbirini itebileceğini one surmuştu Amerikalı bilimcilerin yaptığı bu deney de Rusların bu varsayımını kanıtladı Deney sırasında bir sıvı uzerindeki ince altın yuzey, metalik bir yuzey tarafından cekildi ancak ancak silisyumdan yapılan bir başka yuzey tarafından itildiği gozlendi