Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yerine Ulaşan Hediyeler

Yerine Ulaşan Hediyeler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bazı ilim ehlinin anlattığına göre, adamın biri şöyle bir rüya görmüştü:

Bazı kabirlerdeki kabir halkı kabirlerinden çıkmış ve mezarlığın üzerinde ne olduğu belli olmayan bir şeyler toplayıp duruyorlar! Adam diyor ki: “Bu duruma çok şaşırmıştım Onlardan birisinin ise bir şey toplamadan oturmakta olduğunu gördüm Ona yaklaştım ve o kalabalığın ne topladığını sordum

Müslümanların Kur’an kıraati, sadaka ve dualardan kendilerine hediye edilenleri topluyorlar, dedi Ona dedim ki:

Sen de niçin onlarla birlikte toplamaya katılmıyorsun?

Benim ona ihtiyacım yok Çünkü benim oğlum her gün okuduğu hatim sevabını bana hediye ediyor, dedi

Oğlunun nerede olduğunu sordum Falan çarşıda helva satan bir genç olduğunu söyledi Uyandığım zaman doğruca onun haber verdiği çarşıya gittim Bir de baktım ki, bir genç helva satıyor ve dudaklarını kımıldatıyor Gence, niçin dudaklarının kıpırdadığını sordum:

Kur’an okuyorum ve kabirdeki babama hediye ediyorum, dedi

Bu hadisenin üzerinden hayli zaman geçti Bir gün yine ölülerin kabirlerinden çıktığını ve önceki gibi bir şeyler devşirdiklerini rüyamda gördüm Bir de baktım, daha önce onlarla toplamayan adam, şimdi toplamaya başlamış! Uyandım ve bu duruma şaştım Sonra çocuğundan bir haber alayım diye çarşıya gittim Öğrendim ki o genç ölmüş! Allah rahmet eylesin

Rivayete göre, ölen bir kadını tanıdıklarından bir kadın rüyada görmüş Yanında üstü örtülü nurdan bir kap varmış Bu kabın içinde ne olduğunu ölen kadına sormuş O demiş ki: “Onda çocuklarımın babasının dün gece bana hediye ettiği bir hediye var Kadın uyanınca, ölen kadının kocasına bu durumu anlatmış Adam demiş ki: “Dün gece biraz Kur’an okuyup ona hediye etmiştim

Büyük şafiî alimi İbn Abdüsselam (ö 6601262) öldükten sonra, rüyada gören biri ona sormuş: “Ne dersin, sen Kur’an kıraatinden yapılan hediyenin ölülere ulaşacağını inkâr ederdin? O demiş ki: “Gerçeğin zannettiğimden farklı olduğunu gördüm

Ravzu’rReyahin, s 177

Yusuf YAVUZ

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt