Yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği makarnayı en çok yakışan eşlikçisi krema ile buluşturduk.
1. Kremalı Spagetti Tanımı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 bardak süt
2 bardak tavuk ya da et suyu
1/2 paket spagetti
1/4 bardak parmesan peyniri
Maydanoz
Tencerenize zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, sarımsaklarınızı bu yağda biraz çevirin. Üzerine süt, tavuk suyu ve makarnayı ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız makarnanızın içine parmesan peynirini ek edip, karıştırmaya devam edin. Makarnanızın üzerine maydanoz dökerek servis edebilirsiniz.
2. Kremalı Domatesli Makarna Tanımı:
Yarım paket makarna
2-3 adet doğranmış domates
1 paket domates sosu yahut püresi
Taze fesleğen
Kekik
2 diş sarımsak, kıyılmış
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1/2 paket krem peynir
1/2 paket krema
Makarnayı haşlayın. Tereyağını eritin, kıyılmış sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kabuğunu soyup, minik minik doğradığınız domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Domates püresi, tuz, kekik ve doğradığınız fesleğenleri ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar pişirin. En son krema ve krem peyniri ekleyip karıştırın. Haşlanan makarnayı süzüp içerisine ekleyin.
3. Kremalı Dört Peynirli Makarna Tanımı:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hardal
1 paket labne peyniri
1 su bardağı lor ya da keçi peyniri
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ve karabiber
Fırını evvelce 175 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını yağlayıp kenarda bekletin. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Sos için bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin ve unu kavurun. Rengi sarı olana kadar yaklaşık 4 dakika karıştırarak pişirin ve yavaş yavaş sütü çırpın. Isıyı orta dereceye getirin ve sosu kaynatın, sık sık çırpın, ısıyı orta-düşük düzeye indirin ve sos yoğunlaşmaya başlayana kadar 5 dakika pişirin. Hardal, labne, keçi peyniri, kaşar ve cheddar peynirini eriyene ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Bu ortada, makarnayı pişirin. Makarnayı süzmeden evvel 1/2 bardak pişirme suyunu boşaltın ve sosu ile çırpın. Sosa isteğe nazaran tuz ve karabiber ekleyin. Süzülmüş makarnayı sosa ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağladığınız pişirme kabına alın. Bol ölçüde sos olacak ve bunların birden fazla fırında pişirmeyi bitirdiğinde makarna tarafından emilecek. Altın rengine dönene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Kremalı Somonlu Makarna Tanımı:
2 adet somon fileto
1 yemek kaşığı tereyağı
Limon dilimleri, ince dilimlenmiş
4 diş sarımsak
Yarım paket makarna
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı sarımsak püresi
1 paket krema
1 su bardağı Ispanak
Yarım limon suyu
Rendelenmiş parmesan peyniri
Fırını 200 ° C'de evvelce ısıtın. Somon filetolarını başka ayrı büyük folyolara yerleştirin, her filetonun üstüne sarımsakları, limon dilimleri ve küçük bir modül tereyağı sürün. Filetoların etrafına folyo sarın. 15-20 dakika fırında pişirin. Bu ortada makarnayı paketindeki talimatlara nazaran pişirin.
Tereyağını 2 çay kaşığı sarımsak püresi ile orta ateşte tavaya koyun. Krema ve karabiber ekleyin ve ½ limonun suyunu sıkın. Sos kaynadıktan sonra altını orta dereceye alın ve kıvamlı ve kremsi hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Makarna pişip süzüldükten sonra ıspanak ve parmesan ile tavada pişirin, Parmesan eriyene ve ıspanak solana kadar pişirin. Pişen somon filetolarını büyük kesimlere ayırın ve sos ile makarnanın üzerine servis edin.
5. Ispanaklı Mantarlı Spagetti Tanımı:
1/2 paket spagetti
2 su bardağı ıspanak
2 su bardağı mantar
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı pesto sos
1/2 su bardağı eski kaşar
Makarnayı haşlayın. Ispanağı ve mantarı soteleyin. Tuz, karabiber ile lezzetlendirin. Üzerine pesto sosu ve eski kaşarı ek edin. Haşlanan makarna ile karıştırın ve parmesan serpip servis edin.
6. Kremalı Körili Makarna Tanımı:
2 su bardağı burgu makarna
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı köri baharatı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 su bardağı Süt
1 su bardağı Krema
1/2 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyin. Pembeleşince doğradığınız havucu ve bezelyeyi de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber baharatlarını serpip sotelemeye devam edin. Sıvı gereçleri ve makarnayı ekleyip sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra kaşar peyniri ek edin ve sıcak servis edin.
7. Gigi Hadid Makarnası Tanımı:
Yarım paket makarna
Zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı fesleğen
Pul biber, tuz, karabiber
1/2 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım paket makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken geniş bir tavada ısıttığınız zeytinyağına ince ince doğradığınız sarımsak ve soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra bir salçayı ekleyip rengi biraz yoğunlaşana kadar kavurun. Kavururken fesleğeni ekleyin. (Gigi Hadid evinde fesleğen olmadığı için bu etapta pesto sos da kullanmış ancak bu natürel ki isteğe bağlı) Salça kavrulduktan sonra kremayı ekleyip salçayı içinde erite erite karıştırarak pişirin. Sos kıvamına gelince başka baharatları ekleyin. Pişen makarnayı süzün. (makarna suyundan biraz ayırın.) Süzdüğünüz makarnası kremalı sosun içine ekleyin ve üzerine tereyağı ve 1 kaşık makarna suyu ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve servis edin.
8. Kremalı Sebzeli Makarna Tanımı:
4 diş sarımsak
Kurutulmuş domates
3 su bardağı zerzevat suyu yahut et suyu
Yarım paket makarna
1 baş brokoli
2 adet havuç
125 gr krema
Tuz ve karabiber
Rendelenmiş taze Parmesan peyniri ve kesilmiş taze fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)
Sarımsakları dilimleyin . Sarımsak dilimlerini ve 1 yemek kaşığı yağı tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika ve orta sıra karıştırarak sarımsak altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Doğradığınız kurutulmuş domatesi, havucu ve çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi tavaya alıp güzelce soteleyin. Tencereye alıp kaynattığınız et suyuna makarnayı ekleyin ve pişirin. Zerzevat soteye krema, karabiber ve tuz ekleyin; krema kaynayana ve büsbütün karışana kadar pişirin. Pişen makarnayı da karışıma ekleyip düzgünce karıştırın. İsterseniz üzerine Parmesan peyniri ve fesleğen ek edin.
9. Tavuk Stragonoff Makarna Tanımı:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı mantar
1 kol taze soğan
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı tereyağı
1 paket makarna
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/3 su bardağı krema
Maydanoz
Bir tavaya zeytinyağını alın. Bir kapta tavukları soğan tozu, sarımsak tozu, pul biber, toz biber, tuz ve karabiber ile karıştırın. Sonrasında tavukları tavada 2-5 dk soteleyin. Tavadan bir tabağa alın. Sonrasında tavaya tekrar yağ ekleyin ve mantarları soteleyin. Sonrasında taze ve kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Sirkeyi ekleyip 1-2 dk pişirin.