Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yerli BİTES'in Projeleri, NATO'dan Ödül Almayı Başardı

Yerli BİTES'in Projeleri, NATO'dan Ödül Almayı Başardı
0
102

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
yerli-bites-in-projeleri-nato-dan-odul-almayi-basardi-1560436404.jpg

NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Virginia eyaletinde NATO Eğitim Teknolojileri Konferansı'nı düzenledi. Düzenlenen konferansta geleceğin teknolojileriyle eğitimin nasıl harmanlanabileceği konusunda çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar sırasında devletimizde bulunan bir firma NATO'nun ilgisini çekti.

BİTES olarak bilinen ve ürettiği hem yenilikçi hem de geleceğe yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan bir firma, 'Artırılmış Gerçeklik Destekli Savunma Uygulamaları' konusunda yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği teknolojileri NATO üyelerine sundu. BİTES'le birlikte 6 firmanın yaptığı tanıtım sırasında iştirakçilerin yarısından ziyadesinin oyunu almayı başaran BİTES, NATO'nun 'En Düzgün Eğitim Çözümü' armağanını almaya hak kazandı.

beea09b11089092fbccf242c69d435156eaac889.jpeg

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından fonlanan BİTES, bilhassa ulusal savunma yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine eklenen Artırılmış Gerçeklik Destekli İnovatif Bakım Pratiği sayesinde hem kendi gücünü destekleyen hem de Türkiye'nin sanal gerçeklik konusunda "Ben de varım!" diyebilmesine imkan sağlayan BİTES, ürettiği sanal ve artırılmış gerçeklik eserlerini öteki üreticilerle koşut bir doğrultuda geliştiriyor ve bu sayede de devletimizin sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda, başka devletlerle birebir seviyede olmasını sağlıyor. Ayrıyeten BİTES yalnızca Türkiye için de çalışmıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Orta Doğu'da bulunan büyük şirketler için de girişimler geliştiren BİTES, geçtiğimiz yıl elde ettiği cironun yarısını, bu şirketler için üretmiş olduğu girişimlerden sağladı.

Şimdilik yerküre umumunda 12 milyar dolarlık bir bölüm haline gelmiş olan sanal ve artırılmış gerçeklik eser ve girişimlerinin, 2023 yılına gelindiği hengam 60 milyar dolarlık bir genişliğe sahip olacağı düşünülüyor. BİTES'in bu muvaffakiyetleri, önümüzdeki devirlerde hem NATO hem de öbür yerküre devletleri için büyük bir potansiyel olacağı manasına geliyor.

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt