Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yerli İşletim Sistemi Pardus 16. Yaşını Kutluyor

Yerli İşletim Sistemi Pardus 16. Yaşını Kutluyor

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-7be09ccd22f1ee6df9f5875ee90ab91d72694e55.jpg

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen ve ilk sürümü 2005'te yayınlanan yerli işletim sistemi Pardus, 16 yaşında.

2003 yılında planlanmaya başlayan Pardus, ilk kararlı sürümünü yayına aldığı 2005 yılından itibaren ülkemizde faaliyet gösteriyor.

GNU/Linux tabanlı açık kaynak kodlu işletim sistemi içerisinde hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için projeler bulunuyor. Bu açık kaynak kodlu projeler sayesinde birçok kullanıcının ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyor.

???? Pardus'un Twitter hesabından bir video paylaşıldı

Similar threads

TUBİTAK UEKAE, 6 10 Ekim 2019 tarihleri arasında gercekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia fuarına bu yıl Pardus ile katılıyor Acık kaynak dunyasını temsil edecek olan Pardus fuar suresince hem bireysel, hem de kurumsal cozumlerini tanıtacak; Pardus geliştiricileri ve gonulluleri surumleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
BricsCAD, TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde gelişme ve idame faaliyetlerine devam eden, Linux temelli Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemi Pardus ile tahlil ortağı oldu. BricsCAD; sunduğu platform bağımsız CAD yazılım özelliği ile Pardus bünyesinde faaliyet gösteren birinci ve tek CAD programı olma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Windows ve MacOS üzere dev ve daima aktüel rakiplerinin karşısında hedeflendiği üzere geliştirilemeyen yerli işletim sistemi Pardus, açık kaynaklı oluşu ile aslında meraklıları için düzgün bir alternatif. Elbette kozmik uygulamalara erişim sorunu var, lakin bu durum Pardus'un bağımsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Pardus'un Kitabını Yazdılar TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi Pardus'la ilgili incelemeler devam ediyor Bir Pardus sever bu konuda ilginç bir kitap hazırladı İşte o kitap Açık kaynak kodlu işletim sistemi Linux bu özelliği baştan sona programcıların beğenisini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Bir çoğumuz bilgisayarlarında Microsoft Windows işletim sistemini kullanıyoruz Azınlık olanlarımız ise Linux kullanıyor Ama işletim sistemleri sadece bu 2 işletim sistemi ile sınırlı değil Birçok işletim sistemi bulunuyor, bunlardan biri de Türk yapımı olan Pardus Bu yazımızda Pardus İşletim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt