Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yerli İşletim Sistemi Pardus'un Kitabı Yayınlandı:

Yerli İşletim Sistemi Pardus'un Kitabı Yayınlandı:

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
yerli-isletim-sistemi-pardus-un-tum-detaylarini-anlatan-bir-kitap-yayinlandi-1624530114.jpg

Windows ve MacOS üzere dev ve daima aktüel rakiplerinin karşısında hedeflendiği üzere geliştirilemeyen yerli işletim sistemi Pardus, açık kaynaklı oluşu ile aslında meraklıları için düzgün bir alternatif. Elbette kozmik uygulamalara erişim sorunu var, lakin bu durum Pardus'un bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilmesine, kurumlar tarafından benimsenmesine mahzur değil.

HAVELSAN öncülüğünde 2018'de kıymetli bir adım atılmış, resmi kurumların Pardus'a geçiş süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda İstanbul, Eyüpsultan Belediyesi çalışmalarını tamamladı. Belediyenin Pardus Dönüşüm Projesi'ni yöneten, 26 yıldır sistem ve ağ yöneticiliği yapan Hüseyin Güç tüm süreci Herkes İçin Pardus ismini verdiği kitapta derledi.

Herkes İçin Pardus kitabında işletim sisteminin kurulumundan merkezi idare sistemlerine kadar tüm ayrıntılar anlatılıyor:

54a1a9ec98ad08b2cb158907f0a562d9d95d2247.jpeg
  • Pardus'un Suramı
  • Pardus'ta Masaüstü Ortamı
  • Pardus'ta Evrak ve Dizin Sistemi
  • Pardus'ta Sistem Ayarları
  • Pardus'ta Medya ve Grafik Araçları
  • Pardus'ta İnternet Araçları
  • Pardus'ta Ofis Araçları
  • Pardus'ta Yardımcı Araçlar
  • Pardus Dönüşümü Nasıl Yapılır?
  • Pardus Merkezi İdare Sistemleri
Kitabında Pardus'un "siyah ekrana girilen komutlardan ibaret bir işletim sistemi" algısını yıkmayı amaçladığını belirten Hüseyin Güç, bu nedenle en temelden başlayıp merkezi bir sistemi Pardus ile yönetmeye kadar tüm ayrıntıların anlatıldığını belirtiyor. Kodlab tarafından yayınlanan 320 sayfalık kitabın basılı versiyonuna buradan, e-kitap versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

858,471Konular
981,202Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt