Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yerli Malı Haftası Ne Zaman

Yerli Malı Haftası Ne Zaman
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Yerli malı haftası her sene ulkemizde 1218 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadırYerli Malı haftası ozellikle okullarda kutlanmaktadı12 Aralık tarihinde İsmet İnonu’nun tutumlu tuketim ve yerli mallarının kullanılması konusunda yaptığı konuşmanın ardından bu tarih ve devamındaki hafta yerli malı haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır

Ayrıca 1983 yılında ilgili kanundaki değişiklikle yerli malı haftasının ismi, Tutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir

Yerli malı haftasının cıkmasının nedeni 1929 yılında yaşanan ekonomik kriz olmuştur Kriz zamanında Turkiye, buyuk bir ekonomik bunalım yaşamış, piyasada mal dolaşımında buyuk azalmalar meydana gelmiş Bunun uzerine halkın yerli mallarına olan talebinin arttırılarak ekonomik darboğazın aşılması hedeflenmiş ve bunun icin okullarda yerli malı haftası kutlanarak yerli malı tuketiminin ulke ekonomisine yaptığı olumlu katkılardan bahsedilmiş ve halkın yerli malı tuketmesi teşfik edilmiştir

imagesyerlimalihaftasinezaman20195ad1132876dda

Similar threads

Yerli malı haftası her sene ülkemizde 1218 Aralık tarihleri aralarında kutlanmaktadırYerli Malı haftası özellikle okullarda kutlanmaktadı12 Aralık tarihinde İsmet İnönü ’nün tutumlu tüketim ve yerli mallarının kullanılması konusunda yaptığı konuşmanın gerisinde bu tarih ve devamındaki hafta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Yerli Malı Haftası 1218 Aralık tarihleri arasında kutlanırGenellikle okullarda yerli haftası ile ilgili etkinlikler düzenlenerek yerli mal tüketiminin önemleri,şiirler okunur, konuşmalar yapılır ve yemekler yenir Yerli Malı Haftası Kararı Nasıl Alınmıştır? Resmi adıyla “Yatırım ve Türk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Tutum Yatırım ve Turk Malları Haftası Nedir? imagestutumyatirimveturkmallarihaftasinedir5ad10940106a8 Halk arasında Yerli Malı Haftası olarak bilinen Tutum, Yatırım ve Turk Malları Haftası 1218 Aralık tarihleri arasında ulkemizdeki tum okullarda kutlanan bir haftadır 1946 yılından bu yana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Yerli Malı Haftası her yılın 1218 Aralık tarihleri arasında kutlanır Amac, tuketimin artırılması ve tuketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir Okullarda yapılan etkinliklerde gencler yerli malı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Yerli Malı Haftası her yılın 1218 Aralık tarihleri aralarında kutlanır Niyet, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının seçim edilmesinin sağlanmasıdır Keza insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir Okullarda yapılan etkinliklerde gençler yerli malı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt